Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Aģentūra solīs vairāk

Nevienam "Jēkaba aģentūras Hole in One" turnīra dalībniekam svētdien "Viesturos" neizdevās tikt pie lielās balvas, kas droši palika uzņēmuma vadības rokās. Taču šajā golfa operā ir beidzies tikai pirmais cēliens, jo jūlija beigās vasarīgu formu uztrenējušie varēs pretendēt uz divreiz lielāku ceļojuma budžetu.

Stājoties uz 7.bedrītes tee, neviens nebija aizmirsis, ka uz spēles likts ne tikai paša rezultāts, bet arī iespēja tikt pie 5000 latu hole in one balvas. Maz ticams, ka šāda atcerēšanās ir labs palīgs, tomēr uz grīna ar pirmo sitienu tika vairāki spēlētāji, un viņu vidū par lielāko pretendentu varēja nosaukt Guntaru Dobeli. Taču arī viņam liekas sirdsklauves izpalika, jo starp bumbiņu un bedrīti palika prāva ripinājuma tiesa.

Cīņā par uzvaru kopvērtējumā kungu spēcīgākajā handikapa grupā pārāka bija jaunatne - ar 36 stableford punktiem 1.vietu ieguva Kristaps Opits, vienu punktu viņam zaudēja pēdējā bedrītē neceļos nonākušais Andris Rodze, bet trijnieku noslēdza Vilis Krištopans, kuram +7 virs PAR rezultāts deva 34 punktus.

Dāmām divās HCP grupās labākās bija Lidija Gavrilova un Aija Jurģele, bet kungiem otrajā HCP grupā uzvarēja Gundars Galkins.

Turnīrs bija arī skarbs atgādinājums, ka golfā uzvarētāju nenosaka finiša līnijas šķērsošanas brīdī, un pēdējās darbības ar rezultātu kartīti nav tikai formalitāte. Sacensību galvenajam tiesnesim Kārlim Eniņam nācās pieņemt lēmumu, no kura bija atkarīga uzvarētāja noteikšana, un šādā situācijā vienīgais mērs ir noteikumu burts, nevis personiska taisnīguma izpratne.

Rezultāta reģistrēšanā vienīgais uzskaitāmais ir marķiera pieraksts, tādēļ vēlāk vairs neko nevar darīt, ja bērdijs PAR 4 bedrītē pārvērties par astoņnieku. Pēc noteikumiem paliek spēkā ierakstītais rezultāts, ja tas lielāks par patieso, paskaidroja Eniņš. Ja būtu ierakstīts mazāks rezultāts par patieso, spēlētāju diskvalificētu.

Golfā glītrakstīšanas nodarbības pie pro nav paredzētas, un šādi pavērsieni mudina iegaumēt, ka papīrs gan pacieš visu, bet tā dēļ var nākties ciest šķietami nepelnīti. Lai izvairītos no sarūgtinājumiem, rezultātu salīdzināšanai turnīra noslēgumā jāpievēršas ar nodokļu inspektora pedantismu, bet no recepcijas meitenēm nevajag prasīt zinātnisku grādu grafoloģijā. Dārgi izmaksājušais misēklis kā brīdinājums priekšdienām aplūkojams arī 'Dienas foto'.

Pēdējās izmaiņas , 15.05.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē