Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Junioru izlasē pavasara sastāvs

Līdz ar sezonas sākumu Latvijas Golfa federācijā apstiprināts Latvijas junioru izlases sastāvs, paredzot tajā divas vecuma grupas. Nacionālajā izlasē kopumā uzaicināti 18 golferi - seši vecākie no viņiem iekļauti U-23 izlasē, bet citi ir U-18 vecuma grupas dalībnieki.

Atlases princips izlases sākuma sastāva noteikšanai bija jauno golferu handikaps, un par vienu no galvenajām mērauklām tas paliks arī turpmāk. Līdz ar to izlases sastāvs sezonas gaitā var mainīties atkarībā no pašreizējo dalībnieku un viņu konkurentu panākumiem.

Izlases sastāvu ik mēnesi pārskatīs LGF treneru komisija Edward Charnock vadībā. Izvērtējot meistarības kāpumus un kritumus, izlases skaitliskais sastāvs var gan pieaugt, gan samazināties.

Būtisks rādītājs, kas ļauj nopietni klauvēt pie izlases vārtiem, ir singla HCP. Kā redzams no pašreizējā sastāva, nelielas atkāpes prasībās ir pieļautas, taču tas vēl jo vairāk rosina iegaumēt, ka izredzes ir arī junioriem, kuri no izlasē pašlaik esošajiem sāncenšiem nedaudz atpaliek.

Līdz singla handikapam jaunajiem golferiem jātiek pašu spēkiem, un laukumu junioru programmām jāpalīdz šī mērķa sasniegšanā. Tajā pat laikā handikaps nebūs vienīgais parametrs, pēc kura noteiks izlases sastāvu, jo būtiski ir arī golferu sportiskie mērķi un gatavība mērķtiecīgi trenēties arvien labāku rezultātu sasniegšanai.

U-23 izlasē meistarības un pieredzes dēļ uzaicināts arī nedaudz vecākais Dāvis Puksts, kura iekļaušanu par lietderīgu uzskata treneri. Savukārt sasniegtā handikapa dēļ U-23 izlasē iekļauta Māra Puisīte un Linda Dobele, kuras pēc vecuma varētu būt U-18 grupā.

Izlasē nav Lauras Jansones, taču galvenokārt ne jau tādēļ, ka viņa pārgājusi profesionāļos. Daudzviet pasaulē federācijas sniedz atbalstu jauno profesionāļu programmām, taču Laura šovasar plāno spēlēt Amerikā, un Latvijā nebūs sastopama.

Līdzīgi kā iepriekš, trīs lielie golfa laukumi meistarīgākos spēlētājus atbalsta, piedāvājot viņiem iespēju trenēties un spēlēt pie sevis bez maksas.

Tuvākie starptautiskie starti būs jau nākamās nedēļas sākumā, kad Nick Faldo sērijas posmā Anglijā, "Royal Ashdown Forest" laukumā spēlēs Linda Dobele un Anna Diāna Švanka. Savukārt maija beigās Lietuvā paredzētajā pirmajā Baltijas kausa izcīņā Latviju pārstāvēs Dāvis Puksts, Krista un Māra Puisītes, bet par citiem dalībniekiem vēl lems.

Latvijas U-23 junioru izlase 


Vecums HCP
*Dāvis Puksts 24 +1,9
Kārlis Broders 20 +0,7
Roberts Tiļuks 21 5,3




Krista Puisīte 20 +2,3
Māra Puisīte 18 +1,5
Linda Dobele 17 2,8

Latvijas U-18 junioru izlase 


Vecums HCP
Gustavs Jankavs 16 5,6
Roberts Vanags 15 6,4
Roberts Eihmanis 16 8,4
Harijs Bariss 17 8,6
Adrians Matisons 15 9,7
Daniels Henilans 15 9,8





Vecums HCP
Anna Diāna Švanka 14 7
Ieva Čače 15 8,8
Indra Eniņa 16 9,4
Alise Burkāne 14 11,1
Krista Čače 15 12,8
Dana Zālīte 15 12,8

*īpaši noteikumi

Pēdējās izmaiņas , 12.05.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē