Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

In Memoriam

Leģendārais Spānijas golferis Severiano Ballesteros 54 gadu vecumā sestdienas rītā nomira savās mājās Spānijas ziemeļos, Kantabrijā. Piecu "Major" uzvarētāja veselības stāvoklis krasi pasliktinājās iepriekšējā dienā, un vēl pirms saules ausmas daudzu jaunās paaudzes golferu iedvesmotājs šķīrās no šīs pasaules.

Par vienu no visu laiku izcilākajiem golfa spēlētājiem uzskatītajam Ballesteros pirms trijiem gadiem veica četras galvas smadzeņu audzēja operācijas. Muguras savainojumu dēļ Ballesteros deviņdesmito gadu beigās samazināja sacensību slodzi un spēlēja arvien mazāk, līdz 2007. gadā paziņoja par karjeras noslēgšanu. Audzēju smadzenēs grīnkīpera dēlam atklāja pēc tam, kad 2008.gada 6.oktobrī Madrides lidostā viņš zaudēja samaņu.

Profesionāļa karjerā Balesteross uzvarēja 87 turnīros, tostarp trijos "British Open" (1979, 1984, 1988), pēdējais no kuriem bija 1988.gadā un divos "US Masters" (1980, 1983). 1997.gadā Ballesteros bija Eiropas komandas kapteinis Spānijā uzvarētajā Ryder kausa mačā pret ASV. Ilgus gadus Ballesteros bija Eiropas simbols golfa pasaulē, kur ilgstoši dominēja ASV.

Par spožu spēles taktiķi un negaidītu risinājumu ģēniju uzskatītais Ballesteros īpašu ievērību izpelnījās vienā no "British Open", kur ceļā uz uzvaru vienu sitienu izdarīja no pagaidu autostāvvietas.

Uzaudzis golfa ģimenē, kur viņa trīs brāļi un tēvocis bija profesionāļi, Ballesteros jau 12 gadu vecumā ar 79 sitienu rezultātu uzvarēja kediju turnīrā. Viņa talantu apliecināja 18 gados izcīnītā 2.vieta "British Open", turklāt čempiona titulu no rokām Ballesteros izlaida tikai pēdējā raundā. Ilgi līdz uzvarai gan nebija jāgaida, jo "British Open" triumfs 1979.gadā padarīja 21 gadu veco spēlētāju par visu laiku jaunāko čempionu.

Žurnāls "Golf Digest" 2000.gadā nosauca Ballesteros par visu laiku izcilāko Eiropas golferi. Jau 1999.gadā viņu uzņēma golfa Slavas zālē.

Pēdējās izmaiņas , 07.05.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē