Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Vērienīga aprīļa pavadīšana

Laika pareģoņu triks ar pamatīgu vēju un lietus solīšanu sestdien nenostrādāja, un golferi turnīros "Ozo Golf Club", "Viesturu" un Salienas laukumos varēja gozēties saulstaros. Sacensību formāti un uzvarētāju rezultāti bija atšķirīgi, taču ieguvēji bija visi, kas lielisko pavasara dienu izmantoja, lai veicinātu ātrāku golfiskās formas atgūšanu.

Nervu spriedzi veicinošā HCP neto formātā labākos noteica "Ozo" laukumā aizvadītajā "Mandatum Life PAR" dienā, kur lielā veiksmes diena bija Normundam Samam. Viņš ne tikai uzvarēja kungu ieskaitē ar neto 63 sitienu rezultātu, bet arī laimēja "Moët" luksusa šampanieti, ko izlozēja spēlētāji, kas 14.bedrīti izspēlēja ar PAR.

Loģiski, ka singla handikapa golferiem cīnīties par godalgotām vietām kopējā HCP neto ieskaitē ir sarežģītāk, turklāt Kārlis Eniņš kopā ar "Ozo" grīnkīperu Mārtiņu Šternbergu bija pagādājuši viltīgas karoga pozīcijas. Labākais no singliem Mārtiņš Pukše ar neto 70 sitieniem iekļuva desmitniekā un ieņēma 7.vietu. Dāmu konkurencē vislabāk veicās Leldei Ņikitinai ar neto PAR atbilstošu rezultātu.

Sparīgi spēlēja arī golferi "Viesturu" sezonas atklāšanā, un turnīra nosaukums ir labs aizbildinājums rezultātiem, kas gandrīz visiem bija visai pavasarīgi. Tikai diviem uzvarētājiem - Leham Luginskim un Vitai Priedītei - izdevās stableford spēlē gūt pietiekami daudz punktu lai noturētos HCP buferzonā. Uzvaras izcīnīja arī Toms Redlihs spēcīgākajā HCP grupā kungiem un Indra Eniņa - dāmām.

Taču "Viesturos" visā pilnībā atklājās arī dzīves saulainās puses. Pirmkārt, jau lietussargi un slapjā laika apģērbs palika mierīgi atpūšamies somā, bet pusdienas pēc spēles bija "Viesturu" restorāna šefa Mārtiņa Sirmā vārda cienīgas. Nav jābēdājas arī tiem, kas "Viesturos" plāno spēlēt citreiz - sagaidāms, ka restorānā piedāvās ne tikai klasisko ēdienkarti, bet būs arī pievilcīgs speciālais dienas piedāvājums tieši golfa spēlētājiem.

Šoreiz Sirmais paspēja vienlaicīgi ne tikai piedalīties balvu pasniegšanā un laureātu apbalvošanā, bet turpat aiz 9.bedrītes grīna pie kluba mājas arī tika safilmēts kārtējai pavārmākslas televīzijas sērijai.

Pavasarīgajiem skaitļiem "Viesturu" turnīra rezultātu ailēs ir vēl viens aspekts, kas pagaidām palicis nepamanīts. Lai gan LGF uzturētajā HCP sistēmā "Viesturu" turnīra dalībniekiem handikapi ir attiecīgi palielināti, pēc pieņemtajiem noteikumiem nav pamata to darīt. LGF apstiprinātās Handikapa sistēmas reglamenta punkts 3.11. paredz sekojošo - Handikapa komitejai jānosaka, ka ieskaitāmajā turnīrā sasniegtie rezultāti netiks uzskatīti par ieskaitāmiem rezultātiem, ja mazāk nekā 10% dalībnieku rezultāti ir buferzonā vai labāki par to.

Kā jau minēts, buferzonā no 42 dalībniekiem iekļāvās tikai Luginskis un Priedīte, bet HCP neviens neuzlaboja, līdz ar to 10 procentu robeža nav sasniegta.

Visu sacensību rezultāti apskatāmi 'Turnīru' sadaļā. Līdzko būs pieejami rezultāti no Salienas, taps publicēti arī tie.

Pēdējās izmaiņas , 30.04.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē