Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Olimpiskā izvēle situsi

Medaļu pretendentiem vēl ir par agru kaldināt stratēģiskus plānus un sākt analizēt olimpiskā laukuma specifiku, taču vietu, kur golfs atgriezīsies olimpiskajās spēlēs, 2016.gada Riodežaneiro olimpiādes rīkotāji jau ir izvēlējušies.

Pagaidām ir atrasta tikai lieliska vieta, kas atrodas tuvu pludmalei un tikai dažus kilometrus no olimpiskā ciemata, pastāstīja Starptautiskās Golfa federācijas (IGF) prezidents Peter Dawson, kurš pārraudzīja izvēles procesu.

Olimpisko spēļu rīcības komiteja vēl turpina sarunas par noskatītā zemes gabala iegādi, taču jau tuvākajā laikā varētu tikt panākta vienošanās.

Nākamais solis būs laukuma arhitektu nolīgšana, un nav brīnums, ka interesenti jau ir sastājušies garā rindā. Dawson informēja, ka aptuveni 15 golfa arhitektu kompānijas jau ir atgādinājušas par sevi un lūgušas izvērtēt viņu kandidatūras.

Olimpiskā laukuma dizainu kopīgi ir gatavi veidot Jack Nicklaus un Annika Sorenstam, kā arī Greg Norman un Lorena Ochoa. Šķiet gluži loģiski, ka kandidātu vidū ir arī zelta klasiķi  Arnold Palmer un Gary Player.

Dawson uzskata, ka šogad jāizvēlas laukuma arhitektu un jāsāk izstrādāt projekts, lai vēlāk līdz olimpisko spēļu sākumam iztiktu bez liekas steigas. Klimats Brazīlijā esot gana labs, lai zāle ātri izaugtu un labi iesakņotos, kas ļaus golferiem sacensties teicamas kvalitātes laukumā.

Pēdējās izmaiņas , 28.04.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē