Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Dienvidāfrikai trešais

Ar četriem bērdijiem turnīra pēdējās bedrītēs Charl Schwartzel svētdien kļuva par trešo dienvidafrikāni, kam garderobi papildinājusi "US Masters" čempiona zaļā žakete. Pēdējais raunds "Augusta National Golf Club" laukumā atgādināja veco patiesību, ka prognozes golfā ir nepateicīga nodarbošanās arī "Major" turnīros.

Schwartzel, šķiet, bija atslēdzis nervus, kad uz 18.bedrītes grīna trāpīja septiņmetrīgu ripinājumu un līdz ar to sasniedza dienas labāko rezultātu - 66 sitienus jeb -6 zem PAR. Karjerā pirmo "Major" uzvaru Schwartzel summā nodrošināja ar 274 sitieniem jeb -14 zem PAR.

Pēdējo raundu Schwartzel sāka četrus sitienus aiz līdera, taču viņa teicamā spēle ar dzelžiem un precizitāte uz grīniem ļāva 26 gadus vecajam golferim kļūt par pēdējos 15 gados veiksmīgāko "US Masters" finišētāju. Nick Faldo 1996.gadā kļuva par čempionu, pēdējā kārtā atspēlējot sešus sitienus cīņā ar Greg Norman.

Savukārt pirms svētdienas vadībā bijušajam Rory McIlroy pēdējā kārta izvērtās murgaina - pēc deviņām bedrītēm viņa pārsvars no četriem sitieniem bija sarucis līdz vienam punktam, bet turpmāk palika tikai sliktāk, un raunda finišā 80 sitienu rezultāts.

Spriežot pēc vakardienas notikumiem, daudz McIlroy fanu laikam atrodami telekomunikāciju kompānijā "Izzi", kas gada pirmā "Major" turnīra vietā saviem klientiem "Viasat Golf" kanālā rādīja tikai melnu ekrānu.

Uz karjerā pirmo "US Masters" uzvaru Austrālijai pretendēja Adam Scott un Jason Day, taču abi ar -12 zem PAR dalīja 2.vietu.

Līdz šim Dienvidāfrikas golfam slavas mirkļi "US Masters" saistījās ar Gary Player uzvarām 1961., 1974. un 1978.gadā, kā arī Trevor Immelman panākumu 2008.gadā. Player ir pamats lepoties, jo pirms turnīra viņš nosauca Schwartzel par spēlētāju, kam šonedēļ ir vērts pasekot īpaši. Arī Els ir pielicis roku Schwartzel uzvarā, jo pašreizējais čempions ir trenējies sava slavenākā tautieša nodibinātajā golfa akadēmijā.

Necili šoreiz klājās mājiniekiem - pirmo reizi "Masters" vēsturē pirms pēdējā raunda TOP 5 nebija neviena amerikāņa, un Schwartzel uzvara nozīmē, ka tikai otro reizi vēsturē visi četri "Major" tituli vienlaicīgi pieder citvalstu spēlētājiem. Ziemeļīrs Graeme McDowell ir pašreizējais "US Open" čempions, "British Open" lauri pieder Louis Oosthuizen no Dienvidāfrikas, turpretim PGA čempionātā pērn nepārspēta palika vācietis Martin Kaymer.

Līdz šim vienīgo reizi, kas tāds notika 1994.gadā, kad "Masters" uzvarēja spānis Jose Maria Olazabal, Dienvidāfrikas golferis Ernie Els triumfēja "US Open", bet Nick Price no Zimbabves bija labākais "British Open" un PGA čempionātā.

Neraugoties uz pamatīgu klupienu trešajā raundā, labākais no ASV golferiem bija 4.vietu dalījušais Tiger Woods ar -10 zem PAR. Piektdien Woods nospēlēja ar 66 sitieniem, turklāt otrajā deviņniekā viņa rezultāts bija 31 sitiens, kas ļāva tobrīd pakāpties uz dalītu 3.vietu. Taču sestdien viņu pievīla puteris (33 puti), ko skaidri apliecināja Tiger biežā runāšanās uz grīna pašam ar sevi un arī nepārprotami vilšanās žesti. Ar svētdien panāktu iespaidīgu -5 zem PAR Woods atkal pacēlās augšup turnīra tabulā.

"US Masters" rezultāti

Pēdējās izmaiņas , 11.04.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē