Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Uz PČ ar analīžu traukiem

Ja latviešiem viss risināsies pietiekami veiksmīgi, un nākamo ruden izdosies spēlēt pasaules čempionātā, nāksies rēķināties, ka par šo sacensību piederību lielajam sportam liecinās ne tikai golferu spēles līmenis, bet arī nopietna dopinga kontrole. Tas nozīmē dalībniekam pienākumu rūpīgi sekot līdzi savam uzturam un lietotajiem medikamentiem, lai nezināšanas dēļ neizblamētos pats, un nemestu neglītu ēnu uz citiem.

Latvijas Golfa federācija no Starptautiskās Golfa federācijas (IGF) jau ir saņēmusi vēstuli, kurā norādīts, ka amatieru komandu pasaules čempionāts Dienvidāfrikā notiks pēc Starptautiskās Antidopinga aģentūras (WADA) akceptētām prasībām.

Ja kāds no spēlētājiem pēc ārsta norādījuma lieto medikamentus, kas iekļauti sportā aizliegto preparātu sarakstā (piemēram, pretastmas medikamentus), pašam sportistam nacionālajā Antidopinga aģentūrā līdz 15.septembrim jāsaņem īpaša apliecība. Tās kopija jānosūta IGF, un vēl viena kopija jāņem līdzi uz sacensībām.

Tā kā nebūt nav obligāti saēsties dažādus steroīdus, lai dopinga analīžu rezultāti liktu saķert galvu pašam un komandas biedriem. Ignorējot reglamentu, pavisam viegli šādas problēmas var sagādāt zāles pret iesnām un citi šķietami nekaitīgi medikamenti.

Dopinga analīzes pasaules čempionātā veiks pēc katras sacensību kārtas, īsi pirms tam informējot izraudzītos spēlētājus. Pozitīvu analīžu rezultātu gadījumā, protams, sekos vainīgā diskvalifikācija. Ja komandā būs vairāk par vienu šādu gadījumu, tiks diskvalificēta visa komanda.

Lai gan golferi ir pieraduši, ka par visu jāmaksā pašiem, vismaz dopinga analīzes būs izņēmums. Nebūt ne lētās izmaksas (viena parauga analīze maksā vairākus simtus dolāru) sedz organizatori.

Pēc WADA informācijas golfs nav to dažu sporta veidu skaitā, kuros dopinga preparātu vidū ir iekļauts alkohols. Turklāt arī pasaules čempionāts diez vai būtu tās sacensības, kur nāktos fiksēt šādas pozitīvas analīzes.

Pēdējās izmaiņas , 22.12.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē