Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

100% ziedojums

Profesionālā golfa spīdeklis Ryo Ishikawa pieņēmis bezprecedenta lēmumu visu šogad turnīros nopelnīto naudu atdot palīdzības programmām viņa dzimtajā Japānā, kur cunami postījumi un tehnoloģiskā katastrofa atomstacijā radīja ilgstošas problēmas. Jaunais golferis vēl papildu summu iemaksās par katru savu bērdiju.

Pēc ierašanās ASV uz gada pirmo "Major" Ishikawa paziņoja, ka viņa mērķis ir ziedojuma summā sasniegt 200 miljonus jenu (1,2 miljonus latu). Labdarības mērķim 19 gadus vecais spēlētājs atvēlēs visus savus sezonas ienākumus Japānas tūrē, kā arī tajās sacensībās, ko viņš spēlēs ārzemēs. Par katru bērdiju Ishikawa piemaksās vēl 100 000 jenu (600 latu).

"Man pietiek naudas, ko samaksāt par golfa spēlēšanu. Man ir iekrājumi, un ticu, ka šis būs labākais veids, kā naudu iztērēt," žurnālistiem teica Ishikawa, kurš pērn Japānas tūrē nopelnīja 151 miljonu jenu (0,9 miljonus latu), un ar 341 bērdiju bija tūres rekordists.

Lai ziedojumu rēķins pieaugtu, Ishikawa nākamnedēļ jātiek pāri "US Masters" katam, jo viņa divi līdzšinējie mēģinājumi "Augusta National Golf Club" laukumā aprobežojās ar dalību pirmajās kārtās.

Plašās sirds dēļ Ishikawa ienākumi gan nenokritīsies līdz nullei, jo viņam ir reklāmas līgumi ar daudziem lieliem Japānas uzņēmumiem. Pirms pieņemt lēmumu par visas prēmiju naudas atdošanu labdarības fondā golferis konsultējās ar savu tēvu baņķieri un sponsoriem. Vēlāk šogad Ishikawa pats plāno viesoties stihijas izpostītajos apgabalos, lai stiprinātu cietušo cilvēku garu un pašapziņu.

Pēdējās izmaiņas , 31.03.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē