Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Drīzās sezonas vēstis

Jau pēc dažām nedēļām būs sagaidīts pašmāju sezonas sākums, un garā ziema drīz vien pagaisīs no golferu atmiņas. Kā ik katru gadu sacensību kalendārā parādās jauni turnīri, un par līdz šim nebijušām aktivitātēm spēlētāju piesaistīšanā sparīgi domā katrā Latvijas golfa laukumā.

Ja nedomātu par turpmāko sezonu un paļautos mirkļa iegribām, jau pašlaik 15 bedrītēs varētu spēlēt „Ozo Golf Club” laukumā. Taču, paturot prātā golferu vēlmi baudīt  kvalitatīvu un veselīgu zālienu līdz pat sezonas beigām, pirmo rezultātu kārotājus „ Ozo” būs gatavs uzņemt aprīļa otrās pilnās nedēļas nogalē, pastāstīja „Ozo Golf Club” direktors Armands Puče.

Kādu nedēļu agrāk no ziemas stīvuma varēs tikt vaļā „Ozo” kluba biedri, taču, kā jau pavasarī, būtiskas izmaiņas plānos var ieviest negaidīti klimata untumi.

Labs iemesls apmeklēt „Ozo” varētu būt jau 1.aprīlī, kad tasi pavasara tējas varēs izgaršot vienlaicīgi ar pro veikala sezonas jaunumu iepazīšanu. Sīkāk par šo pasākumu vēl informēs, taču jau tagad ir zināms, ka pro veikals šogad būs gatavs ne tikai piedāvāt fundamentālu golfa inventāru, bet arī vairāk pievērsīsies dažādiem aksesuāriem. Tostarp tādiem, kas ļauj radoši uzlabot spēles prasmes un padara treniņus interesantākus.

Vairāki jaunumi ir „Ozo” sacensību kalendārā. Jau aprīļa vidū risināsies „Viasat” Golfa kausa izcīņa – zinot, kur atrodama „Viasat Golf” auditorija, šāds pavērsiens var izbrīnīt tikai pašus neattapīgākos. Savukārt divkāršu golfa porciju gatavo „Mandatum Life”, kas rīkos ne tikai bērdiju, bet arī PAR dienu.

Dubultporcija maijā tiks arī „Illy Coffee/Brikers” kausa dalībniekiem, jo balvas dos ne tikai kafijas pazinēji, bet arī "Brikers" bruģa speciālisti. Atliek vien uzvarēt, un par materiālu savas golfa slavas alejas nobruģēšanai vairs nebūs jāsatraucas.

Lai gan „Ozo” laukums atrodas Ķīšezera krastā, „Volvo Ocean Race” nebūs burāšanas mači, bet gan īsts golfa turnīrs, kas ar tādu pat nosaukumu notiek daudzviet pasaulē. Turnīra sarīkošanu Latvijā veicinājis apstāklis, ka „Volvo Truck” vadībai iespēja uzspēlēt golfu divreiz nav jāpiedāvā.

Jūlijā paredzētā „Lattelecom/Citrus Open” nosaukums radies nevis no kāda kulināra atvasinājuma, bet gan „Lattelecom” meitasuzņēmuma „Citrus Solutions” nosaukuma. Savukārt vasaras norietā jaunā izskatā pretendentus gaidīs Latvijas Match-play čempionāts, kas risināsies ar „Trentini” atbalstu.

Jaunā sezona iezīmējas arī ar „Swedbank” atgriešanos golfā, kas rezultējusies vienas dienas turnīrā. Tikmēr „Rietumu banka” no golfa uz kādu brīdi ir norietējusi, taču prakse rāda, ka golfā iesaistītie mēdz ieturēt pauzes, taču uz neatgriešanos nepazūd. Kādam ambiciozam sponsoram pagaidām ir pieejama vieta arī šīgada „Latvian Open” nosaukumā, taču vakances rašanās neietekmēs valsts prestižākā amtieru turnīra sarīkošanu.

Protams, kalendārā visiem vējiem pāri stāv vairāki jau par Latvijas golfa klasisku kļuvuši turnīri, tostarp LMT Latvijas amatieru čempionāts, „LMT Open”, „Re&Re Open” un LMT Prezidenta kauss. Bez sacensībām nepaliks„Tark Grunte Sutkiene golf party” pasākums, kur turnīrs būs tikai daļa no plašajām aktivitātēm. Arī „Gant Open” golferus aicinās ne pirmo gadu.

Kā ik gadu vēlāks sezonas sākums paredzēts „Viesturu” meža ielokos, taču pavasara iztrūkums ar uzviju tiks nolīdzināts rudens pusē. Pagaidām īstais pavasaris no Jaunmārupes vēl ir pārāk tālu, lai izteiktu kādas pamatotas prognozes par laukuma atvēršanas laiku, pastāstīja „Viesturu” ģenerāldirektore Sandra Opite.

Šogad „Viesturi” piedāvā golferiem sestdienas reitinga tūri ar 12 posmiem, kur sezonas uzvarētāji  noteikti tiks pie nākamās sezonas gada kartes. Savukārt divos „Jēkaba aģentūras Hole in One” turnīros Latvijas golferiem mačos nekādi nenoķeramo ideālās precizitātes mirkli mēģinās pievilināt ar ceļojumu balvām. Bedrītes izspēle ar vienu sitienu būs 5000 un 10 000 latu vērtībā attiecīgi maijā un jūlijā.

Līgo svētku svinēšanā „Viesturi” būs vieni no visčaklākajiem, jo kalendāra specifikas dēļ tradicionālais labdarības turnīrs notiks jau 11.jūnijā, kad paredzētas līdz šim nebijušas aktivitātes gan golferiem, gan viņu draugiem. Šosezon būs arī labi zināmās „Viesturu” sacensību sērijas kungiem, dāmām, iesācējiem un junioriem.

Kaldinot spēles stratēģiju jauniem panākumiem, laicīgi jāieplāno, ka „Viesturu” 3. un 4.bedrītes fērveji šosezon būs garāki, jo aktīvi plānots izmantot jau iepriekš izbūvētās jaunās starta vietas, kas pagājušajā sezonā vēl lielākoties stāvēja dīkā, ļaujot zālei labāk iesakņoties.

Būtiskākās izmaiņas „Viesturu” komandā notikušas svarīgajā restorāna postenī, kur lietas pārņēmis Mārtiņš Sirmais, ļaujot golferiem noprast, ka kluba mājas pievilkšanas spēks šogad varētu ievērojami augt augumā.

Tikmēr uz sacensību sezonas atklājēju lauriem pretendē Saliena, kur pirmais turnīrs paredzēts jau 9.aprīlī. Līdzšinējais 18 bedrīšu Kluba laukums pārtapis par Jūrmalas laukumu, kur risināsies ne tikai „Jūrmala Open”, bet arī sezonas jaunums „SEB Open”. Ar iespaidīgāku budžetu nekā iepriekš izcelsies arī „Saliena Open”.

Salienas golfa kompleksa vadītājs Ruslans Miroņenko pastāstīja, ka personāls darbu sezonas režīmā sāks 1.aprīlī, bet laukumu atklāšanas diena pagaidām vēl nav noteikta, jo tā atkarīga no laikapstākļiem. Radikālu jaunumu Salienas nav, un sagaidāms, ka Jūrmalas pusē varēs satikt jau iepriekš labi zināmus ļaudis.

Salienas grīnkīpers Einārs Mednis sagaida, laukums būs spēlējams pāris dienas pēc pamatīgākiem lietiem. Salienā rēķinās, ka sezonas atklāšanas mačiem noteiktais 9.aprīlis ir reāls datums, kas arī paliks spēkā.

Pēdējās izmaiņas , 30.03.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē