Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Uzsvars uz atlētismu

Sacensību golfā arvien svarīgāks kļūst fiziskā spēka elements, un vispusīgi trenētiem atlētiem nākotnē ir lielākas izredzes uz panākumiem, uzskata pieredzējušais meistars Ernie Els. Diskusijas par fiziskā aspekta nozīmību no jauna uzvirmoja pēc pagājušās nedēļas nogales, kad ASV PGA tūres turnīrā uzvarēja bijušais beisbolists, kas augstskolas komandā tika ar basketbola stipendiju.

„Transitions Championship” uzvarēja Gary Woodland, kurš jaunībā nopietnā līmenī spēlēja beisbolu, vēlāk pēc iestāšanās Vašbērna universitātē spēlēja augstskolas basketbola komandā, un tikai vēlāk jau pēc pārcelšanās uz Kanzasas universitāti koncentrējās golfam.

„Mūsdienās puiši golfā ir atlētiski, viņi rūpējas par savu formu, sit tālāk par 300 jardiem un spēj kontrolēt bumbiņu.  Domāju, kā tā ir nākotne,” teica Els. Dienvidafrikānis sprieda, ka atlētisms golfā ienāca līdz ar Tiger Woods, kam cilvēki vēlējās līdzināties.

Arvien mazāk profesionāļu tūrēs paliek tādu vīru kā John Daly un Mark Calcavecchia, kuru ārējais veidols nekādi nesaistās ar sportista tēlu. Toties daudzi citi PGA tūrē ir nopietni satrenējušies ne tikai golfā.

Els stāstīja, ka pagājušajā nedēļā viņu izbrīnījis Austrālijas golferis Adam Scott. Abi spēlējuši tenisu, un Scott parādītā meistarība sniegusies krietni tālāk par brīvā laika izklaides līmeni. Savukārt spāņi Alvaro Quiros un Sergio Garcia nedarītu kaunu nevienai amatieru futbola komandai.

No citiem sporta veidiem golfā nonākušo sportistu priekšrocība, pēc Els domām, varētu būt tā, ka viņu ķermenis ir vispusīgāk attīstīts, tādēļ ir izturīgāks, kas ļauj ilgāk gūt panākumus spēlē. Kā piemērus Els nosauca Jack Nicklaus un Arnold Palmer, kuri izpaudās arī citos sporta veidos.

Spēcīgiem spēlētājiem ir labākas iespējas palielināt vēziena ātrumu, kas savukārt ļauj sist lielāku distanci, bet mūsdienu modernās tehnoloģijas palīdz šādiem golferiem bumbiņas kontrolē, fiziskā spēka priekšrocības uzskatīja Els.

Pēdējās izmaiņas , 24.03.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē