Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Gavars un Jansone Floridā

Kamēr citi ļaujas Ziemassvētku mieram, divi no spēcīgākajiem Latvijas junioriem – Laura Jansone un Mikus Gavars - ir devušies uz Floridu, lai startētu „Junior Orange Bowl International Golf Championship”. Lai gan rīkotāji šo pasākumu dēvē par pasaulē lielāko jaunatnes sporta un mākslas festivālu, par sacensību sportisko līmeni ir gādāts ar visnopietnāko attieksmi. Spēcīgākie no golfa turnīra dalībniekiem ir ar plusa handikapiem.

 

Turnīrs „Biltmore Hotel Golf Course” ilgs no 27. līdz 30.decembrim, sacenšoties gan spēcīgiem amerikāņiem, gan citu valstu junioriem. Par „Orange Bowl” prestižu liecina fakts, ka tas notiek jau 42.reizi, un savulaik tur ir spēlējušas tādas mazās zvaigznītes, kas tagad visus apžilbina ar savu spožumu - Tiger Woods, Nick Price, Sergio Garcia, Marc Calcavecchia, Annika Sorenstam, Grace Park un Paula Creamer.

 

Par galvenajiem favorītiem puišu konkurencē uzskata amerikāņus, viens no kuriem Bobby Hudson - kvalifikācijas kārtā nospēlēja ar 63 sitieniem, kas ir -8 zem PAR. Taču vērtējot pēc handikapiem, kas līderiem svārstās ap +3, ne sliktākas izredzes ir arī eiropiešiem no Norvēģijas un Itālijas, vai arī argentīnietim.

 

Jau pirmajā kārtā Gavars spēlēs vienā flaitā ar favorītiem pieskaitīto 16 gadus veco itālieti Andrea Pavan (HCP +3,4). Šī spēlētāju grupa pirmajā kārtā startēs ap pussešiem vakarā pēc Latvijas laika.

 

Meitenēm HCP +3,4 ir 16 gadus vecajai anglietei Kiran Matharu, bet handikapa plusos ir vēl vairākas juniores. Jansonei flaitā, kas startēs septiņos vakarā pēc Latvijas laika, tik skaļu vārdu nav, taču jebkurā gadījumā katram jācenšas nospēlēt savu spēli, un tad jau nebūs iemesla skumt.

 

Rīkotāji vēsta, ka laukums ir lieliskā stāvoklī, un visiem junioriem, lai no kuras valsts tie arī būtu, tiek dota iespēja parādīt savu labāko spēli. Lai gan pasākuma moto ir tuvināt senus un iegūt jaunus draugus, cīņa tādēļ vien nekļūs mazāk azartiska un principiāla.

 

"Orange Bowl" pulcē jauniešus arī citos sporta veidos - basketbolā, tenisā peldēšanā, u.c, kā arī tiek rīkoti radoši konkursi jaunajiem fotogrāfiem, žurnālistiem, u. tml.

 

Sacensību rezultātus organizatori sola publicēt savā mājas lapā http://www.jrorangebowl.com/Downloads-index-req-viewdownload-cid-2.html

 

Pēdējās izmaiņas , 27.12.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē