Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Karjerā lielākā uzvara

Kļūstot par "WGC-Accenture" match-play čempionāta uzvarētāju, Luke Donald varēja atviegloti uzelpot, jo ilgus gadus anglim nebija izdevies uzvarēt ASV PGA tūrē, turklāt nekad iepriekš viņam tas nebija izdevies Pasaules golfa čempionāta sērijas mačos.

Finālā Donald ar 3&2 bija pārāks par Martin Kaymer, kam pārcelšanās uz pirmo vietu pasaules rangā līdz ar to nebija tik cēla, kā vācietim būtu gribējies.

Donald atzina, ka pirmajos gados tūrē vairāk rūp tikšana pāri katam un pietiekami lielas naudas nopelnīšana, lai varētu spēlēt arī pēc gada. Taču vēlāk priekšplānā izvirzās uzvaru kāre, un tās remdināšanā Donald pēdējos gados nesekmējās, lai gan viņš nereti finišēja TOP 10 un 2010.gada sezonas noslēgumā ar 3,66 miljoniem dolāru bija septītais naudas listē.

Līdz šim pēdējā uzvara ASV PGA tūrē Donald bija 2006.gadā "Honda Classic", bet Eiropas tūrē izcilais īsās spēles speciālists pērn palika nepārspēts Madrides "Masters". Donald atzina, ka pirms vairākiem gadiem pieļāvis būtisku kļūdu, cenšoties pagarināt visai viduvējo sitiena distanci, taču tas atstājis ietekmi uz vēzienu, un nākamās divas līdz trīs sezonas pagāja, līdz izdevās atgriezt savu svingu sākotnējā līmenī.

Par to, ka februāris arī Arizonā spēj būt ziemas mēnesis, atgādināja vairāku centimetru biezumā uzsnigusī sniega kārta, kas pirms fināla nokusa tikai no rīta.

Uzvara match-play turnīrā ļāva Donald izvirzīties 3.vietā pasaules rangā, bet Tiger Woods atkrita uz 5.vietu, kas viņam ir zemākā pozīcija kopš 1997.gada. Tikmēr Kaymer, kurš no futbola golfam pievērsās tikai 16 gadu vecumā, kļuva par pasaules ranga vēsturē 14. līderi, apsteidzot angli Lee Westwood.

Kaymer atzina, ka Vācijā nejūtas zvaigzne, jo viņa dzimtenē mediju telpu aizpilda tikai divi sporta veidi - futbols un F-1. Lai veicinātu Kaymer publicitāti, ar viņa tēla virzīšanu nodarbosies nolīgta konsultāciju aģentūra.

Pirmo reizi pēdējos 19 gados pirmās četras vietas rangā ieņem eiropieši.

Pēdējās izmaiņas , 28.02.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē