Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Pirmajam SOK augstākā atzinība

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Latvijas Golfa federācijas (LGF) goda prezidents Vilnis Baltiņš seniors kļuvis par valstī pirmo personu, kam piešķirts Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) augstākais apbalvojums - Olimpiskais ordenis.

Ar Olimpisko ordeni novērtēts Baltiņa ieguldījums olimpiskās kustības attīstībā, un apbalvojumu laureātam 19.februārī pašrocīgi pasniegs SOK prezidents Jacques Rogge, kad viesosies Rīgā.

Ceremonija paredzēta Olimpiskajā sporta centrā, kur Rogem būs tikšanās ar sporta sabiedrību, lai apspriestu LOK vietu un lomu sporta organizācijā valstī un starptautiskajā olimpiskajā kustībā. Uz tikšanos ir aicināti visu olimpisko sporta veidu federāciju prezidenti, tostarp, LGF vadītājs Vitauts Tučkus.

Ar SOK ordeni apbalvo personas, kas darbos iedzīvina olimpiskos ideālus un atstāj paliekošu ieguldījumu pasaules sporta un olimpiskās kustības attīstībā. Olimpiskā ordeņa laureātu vidū ir daudzas pasaulē pazīstamas sporta personības un sabiedrības līderi.

Pirmo reizi SOK Olimpisko ordeni pasniedza 1975.gadā, un pašlaik pasaulē ir aptuveni tūkstotis šī apbalvojuma kavalieru.

Ordeni veido divi elementi - ap kaklu nēsājamas ordeņa ķēdes īpaši svinīgiem notikumiem un krūšu nozīmes ikdienas nēsāšanai pie žaketes atloka. Ordeņa ķēdes centrālo daļu rotā olimpiskie riņķi un olīvzaru savijums, bet ikdienā nēsājamajā krūšu nozīmē iestrādāti olimpiskie apļi.

Latvijas sporta sabiedrība Baltiņu senioru par atjaunotās LOK prezidentu ievēlēja 1988.gadā, un amata pienākumus viņš turpināja pildīt turpmākos 16 gadus līdz 2004.gada rudenim. Viņa vadībā tika radīti apstākļi, kas ļāva gan pieņemties spēkā atlētu meistarībai, gan attīstīties abpusēji izdevīgai sadarbībai ar atbalstītājiem.

Pēdējās izmaiņas , 09.02.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē