Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Prakse pret blēžiem

Neraugoties uz golfa reputāciju kā sevi un partnerus cienošu cilvēku spēli, retumis gadās pa kādai epizodei, kad jāpieņem soda sankcijas pret krāpniekiem. Cik nopietni šādas situācijas izvērtē Eiropas PGA tūrē, liecina gadījums ar Skotijas golferi Elliott Saltman.

Par blēdīšanos 28 gadus veco Saltman apsūdzēja septembrī "Russian Open" turnīrā, kas iekļauts "Challenge" tūres kalendārā. Pie Maskavas notikušajās sacensībās Saltman diskvalificēja pēc punkta, kas paredz sodu par nepareizu bumbiņas marķēšanu, taču tas bija tikai sākums.

Notikuma izmeklēšanā uz Eiropas tūres apakškomitejas sēdi Apvienotajos Arābu emirātos jāierodas ne tikai Saltman, bet arī viņa flaitā "Russian Open" spēlējušajiem Marcus Higley un Stuart Davies. Sēdē Abudabi piedalīsies arī tūres direktors David Garland, galvenais tiesnesis Andy McFee, "Challenge" tūres direktors Alain de Soultrait un Spēlētāju komitejas priekšsēdētājs Thomas Bjorn.

Sēdē pieņems lēmuma ieteikumu, ko vēlāk tajā pat dienā izskatīs Spēlētāju komiteja 15 golferu sastāvā. Spēlētāju komiteja var aprobežoties ar brīdinājumu Saltman, vai arī piespriest diskvalifikāciju. Piemēram, hokejā un golfā slavenā zviedra Sven Tumba dēlu Johan Tumba 1992.gadā par ieraksta izmainīšanu rezultātu kartītē diskvalificēja uz 10 gadiem. Tiesa pēc apelācijas izskatīšanas sodu samazināja uz trim gadiem.

PGA Eiropas tūres vecākā izpildamatpersona George O'Grady atzina, ka šādas lietas nākas izskatīt reti, un tas nav nekas patīkams. Taču šādi jautājumi ir jārisina, un pagaidām nav iespējams prognozēt, kādas sankcijas galarezultātā saņems jau šobrīd diskvalificētais Saltman, viņš piebilda.

Lietas izskatīšana pagājušā gada otrajā pusē jau divkārt tika atlikta - vispirms Saltman ģimenes lietu dēļ, bet decembrī visu pušu ierašanos izjauca sniega stihijas radītais haoss Lielbritānijas lidostās.

Pēdējās izmaiņas , 18.01.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē