Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Sezona ar 26 debitantiem

Havaju salās ceturtdien bija plānots uzsākt sezonā pirmo pilnmēra turnīru ASV PGA tūrē, kur šogad debitē 26 golferi. Taču lietus pārpludinātā laukuma dēļ pirmās kārtas izspēli atlika, ļaujot apskatniekiem vairāk pievērsties tūres spēlētāju iepazīšanai.

Uz turnīru "Waialae Country Club" ieradās 10 tūres pirmgadnieki, kā arī četri no pasaules ranga TOP 15. Tūrē jaunākais golferis šosezon būs 20 gadu vecais dienvidkorejietis Bio Kim, kurš veiksmīgi nospēlēja kvalifikācijas skolā. Dienvidafrikānis Ernie Els atzina, ka, redzot blakus tik jaunus golferus, viņš 41 gada vecumā jūtoties gluži vai kā senioru tūres pārstāvis.

Citu jaunpienācēju vidū pamanīts ir Joseph Bramlett, taču, pirmkārt, jau savas izcelsmes dēļ. Kopš Tiger Woods ienākšanas PGA tūrē Bramlett ir pirmais tumšādainais, kurš spējis sekot 14 "Major" turnīru čempiona pēdās.

Tāpat kā Woods arī Bramlett mācījās Stenfordas universitātē, un abi esot labi pazīstami. Spēlējot kvalifikācijas skolā, Bramlett ar pirmo mēģinājumu tika tūrē, un zināja teikt, ka Woods padomi daudzās jomās viņam ļoti palīdzējuši.

"FedEx" kausa ieguvējs Jim Furyk padalījās iespaidos, ka sezonā pirmais turnīrs vienmēr ir īpašs, jo ar optimismu to sagaida gan zaļie debitanti, gan tūres drēbi pamatīgi iepazinušie veterāni. Ja kāds nav optimists janvārī, tad bail pat iedomāties, kādas būs viņa pašsajūta oktobrī, piebilda Furyk.

Sagaidāms, ka piektdien un sestdien "Sony Open" izspēlēs pa 18 bedrītēm, bet svētdien būs dubulta porcija ar 36 bedrītēm. Ja lietus turpinās iejaukties rīkotāju plānos, uzvarētāja apsveikuma runa izskanēs pirmdien.

Oficiāli ASV PGA sezonā pirmais uzvarētājs jau ir zināms. Piedaloties tikai uzvarētājiem, pagājušajā nedēļā Čempionu turnīrā Maui salā pārspēlē labākais bija amerikānis Jonathan Byrd.

Pēdējās izmaiņas , 14.01.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē