Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Valsts nauda sadalīta

Latvijas Nacionālā sporta padome (LNSP) ceturtdien lēma par 2011.gada valsts budžeta finanšu sadalījumu sportam. Lemjot par jaunu federāciju atzīšanu, oficiālu statusu iemantoja arī Latvijas Raketlona federācija, kur darbojas arī vairākas pret golfu nevienaldzīgas personas.

Valsts budžets 2011.gadā sportam paredz atvēlēt 13 913 135 latus, kas salīdzinājumā ar 2010.gadu ir samazinājums par 700 000 latu. Kopumā valsts budžeta programmā "Sports” ir astoņas apakšprogrammas, no kurām par trijām saskaņā ar savu kompetenci ir jālemj LNSP.

LNSP nolēma, ka apakšprogrammā „Sporta federācijas un sporta pasākumi” kopējā summa 2011.gadam ir 1 179 007 lati, kas paredzēti sporta federācijās nodarbināto sporta speciālistu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, kā arī dotācija biedrībai „Latvijas Sporta federāciju padome”, tajā skaitā sadalei sporta federācijām. Te gan jāpiebilst, ka daudzas federācijas nevar atļauties algotus darbiniekus, tādēļ vairāk darbojas uz entuziasma pamata.

Apakšprogrammā „Augstas klases sasniegumu sports” LNSP nolēma, ka kopējais finansējums 2011.gadā ir 3 620 730 lati, kas paredzēts kā dotācija Latvijas Olimpiskās komitejas īstenotajām programmām, Latvijas Olimpiskās vienības darbības nodrošināšanai, Latvijas Olimpiešu sociālajam fondam, Latvijas Olimpiešu klubam, Latvijas Olimpiskajai akadēmijai un Latvijas Sporta spēļu zinātniski – metodiskajam centram.

Savukārt saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 28.jūlija noteikumu „Kārtība, kādā valsts finansiāli nodrošina valsts izlases komandu sporta spēlēs sagatavošanos un piedalīšanos Eiropas un pasaules čempionātu un olimpisko spēļu atlases turnīros un finālsacensībās” ir jānosaka minētās pozīcijas finansējuma avoti un apmērs. Ievērojot kārtību, balsošanā nolemts, ka ar mērķi finansiāli nodrošināt Latvijas izlases komandu sagatavošanos un piedalīšanos starptautiskajās sacensībās no apakšprogrammas „Augstas klases sasniegumu sports” tiks piešķirti 422 000 lati.

Vienlaikus LNSP balsojums noteica, ka, ievērojot jaunatnes sportu kā vienu no prioritāri atbalstāmajām jomām, Latvijas starptautiskās atpazīstamības veicināšanu, garantijas par citu lielāku finansējuma avotu piesaisti, ekonomiska rakstura ieguvumu pamatojumu no starptautisku sacensību rīkošanas, tajā skaitā pašvaldībām, kā arī – kopējo valsts finansiālo situāciju 155 000 latu (no prasītājiem 200 000 latu) no apakšprogrammas „Sporta federācijas un pasākumi” tiks piešķirti Latvijas Basketbola savienībai U-19 pasaules vīriešu čempionāta basketbolā norisei Latvijā šā gada vasarā.

Tāpat sanāksmē pieņemts lēmums, ka LNSP izstrādās kārtību, kādā sporta veidu federācijas piesaka un saskaņo starptautiska līmeņa sacensību rīkošanu Latvijā, lai nodrošinātu procesa savlaicīgumu un plānveidību. Paredzēts, ka kārtības projekts tiks skatīts nākamajā LNSP sēdē martā.

LNSP atzina arī biedrības „Latvijas Raketlona federācija” un „Latvijas Svarbumbu celšanas asociācija”. Atbalstīja arī biedrību „Latvijas Novusa federācija” un „Latvijas Ugunsdzēsības sporta federācija” atzīšanu.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par LNSP priekšsēdētāja vietnieku ievēlēja Latvijas Sporta federāciju padomes prezidentu Andri Kalniņu.

Pēdējās izmaiņas , 05.01.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē