Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Jauns match-play čempionāta vēriens

Ja līdz šim dažādu apstākļu dēļ match-play spēles potenciāls Latvijas golfā daudzus gadus netika pienācīgi izmantots, tad situācija ļoti būtiski varētu mainīties nākamajā vasarā. "Arclinea" Latvijas match-play čempionāta organizatori ir apņēmušies nākamgad "Ozo Golf Club" laukumā sarīkot vērienīgas cīņas, kam pieteikties varēs 132 golferi.

Priekšsacīkstes paredzēts uzsākt jūlija beigās, bet pēdējās trīs kārtas notiktu vienā nedēļas nogalē augusta otrajā pusē.

Lai veicinātu objektīvu spēku sadalījumu, čempionāta tīklā izliks astoņus spēcīgākos spēlētājus, vērtējot pēc handikapiem uz noteiktu dienu, kas būs pēc pieteikumu iesniegšanas noslēguma un pirms pirmo spēļu sākuma. Arī izloze paredzēta atklāta, lai neradītu šaubas par tās objektivitāti.

Turnīrā varēs pieteikties visi Latvijas HCP sistēmā reģistrētie spēlētāji. Finālsacensībās piedalīsies 68 golferi, tostarp izliktie TOP 4 spēlētāji finālsacensībās iekļūs automātiski. Pārējie 64 dalībnieki spēlēs priekšsacīkstēs, kur noskaidros četrus ceturtdaļfinālistus. Visi pārējie izspēlēs savas vietas līdz pat pēdējai pozīcijai. Sestdienā plānots izspēlētas divas kārtas jeb 1/4 un 1/2 finālus, kā arī attiecīgas kārtas par pārējām vietām, savukārt svētdien - pēdējā kārta.

Ja pieteiksies vairāk nekā 68 spēlētāji, pirms tam tiks izspēlēta kvalifikācijas kārta, kuras dalībnieki noskaidrosies izlozē. Ja pieteikušos skaits būs mazāks par 132 spēlētājiem, pirmie kvalifikācijas kārtā neiekļūšanu nodrošina izliktie spēlētāji. Sākot no 2011.gada 25.jūlija ik nedēļu plānots izspēlēt vienu priekšsacīkšu kārtu.

Paredzams, ka dalībniekiem jāspēlē attiecīgās nedēļas otrdienā plkst. 8, ja vien abas puses nebūs vienojušās par citu laiku. Ja viena puse nav ieradusies uz attiecīgo maču, tai tiek ieskaitīts zaudējums. Ja neierodas abi, uzvarētāju nosaka lozējot.

Tā kā vēl visa ziema priekšā, organizatoriem būs gana laika izplānot dažādus tehniskus jautājumus, tostarp dalības maksas sistēmu.

Savu viedokli par gaidāmo turnīru golferi aicināti izteikt arī atbildot uz 'Aktuālo jautājumu'.

Pēdējās izmaiņas , 03.12.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē