Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

!Upss! par 0,3 miljoniem eiro

Cīņa par "Dubai World Championship" lauriem ritēja pēc labākajiem žanra paraugiem, un Eiropas PGA tūres sezonas noslēguma turnīra uzvarētāju svētdien noteica pārspēlē. Taču tās atrisinājumu ietekmēja traģikomisks negadījums, kas britam Ian Poulter liedza cerības uz uzvaru un vēl par 300 000 eiro brangāku naudas balvu. Golfā, nudien, iespējams ir viss...

Tāpat kā zviedrs Robert Karlsson četru dienu summā Poulter iespēja -14 zem PAR, un arī pirmajā pārspēlē abi titula pretendenti bedrīti (PAR 5) izspēlēja ar bērdijiem. Atkārtotā pārspēlē abi uz grīna tika ar trim sitieniem, taču Poulter sevi šokēja ar nopelnītu viena sitiena sodu par paša neveiklību.

Poulter nejauši nenoturēja bumbiņu, tā uzkrita uz marķiera monētas, kas apmeta salto... Par tādu triku saņēmis viena sitiena sodu, Poulter 12 metrus tālais ripinājums vairs nebija ar pretenzijām uz bērdiju, bet gan tikai ar cerībām uz PAR, kas turklāt nepiepildījās. Karlsson bija labākā pozīcijā, un savā metrīgajā ripinājumā nekļūdījās, kļūstot par čempionu.

Atšķirība starp pirmās un otrās vietas naudas balvām bija nedaudz lielāka par 300 000 eiro, un, lai gan 34 gadus vecajam Poulter izredzes pārspēles otrajā bedrītē bija sliktākas nekā konkurentam, anglim netrūka ko nožēlot.

"Bumbiņa man burtiski izlīdēja no rokām, kad bija divas vai trīs collas virs monētas," žurnālistiem teica Poulter. "Tā trāpīja tieši pa monētas priekšējo malu. Būtu trāpījusi pa vidu, marķieris neizkustētos, un viss būtu kārtībā," viņš piebilda, atzīstot, ka līdz šim uzskatījis marķieri par savu laimes monētu.

Lai apstiprinātu nojausmas par pienākošos sodu, Poulter pieaicināja galveno tiesnesi Andy McFee, kam nekas cits neatlika, kā vien ieteikt neveiksmīgajam golferim pieskaitīt savam rezultātam vienu sitienu. Poulter turklāt pretendēja uz uzvaru otrajā Eiropas tūres posmā pēc kārtas.

Par tūres uzvarētāju pēc nopelnīto naudas balvu summas kļuva vācietis Martin Kaymer, ievērojami apsteidzot pirms starta Dubaijā vienīgo atlikušo konkurentu ziemļīru Graeme McDowell. Abi golferi turnīrā finišēja dalītā 13.vietā, kas nodrošināja Kaymer komfortablu pārākumu sezonas kopvērtējumā.

Dubai World Championship rezultāti

Race to Dubai kopvērtējums

Pēdējās izmaiņas , 29.11.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē