Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Olimpiskais jūlijs

Golfa atgriešanās olimpisko sporta veidu saimē uz Latviju nebūt neattiecas tik nosacīti, kā pirmajā mirklī varētu šķist, domājot par 2016.gadu un Riodežaneiro. Jau nākamajā vasarā golfs būs sacensību programmā Latvijas Jaunatnes olimpiādē.

Latvijas Olimpiskā komiteja par Jaunatnes olimpiādes norises vietu apstiprināja Jūrmalu, līdz ar to par golfa sacensību arēnu kļūs kūrortpilsētai tik tuvais Salienas laukums. Sacensības 2011.gadā notiks no 1. līdz 3.jūlijam.

Par labu Jūrmalas piedāvājumam bija pilsētas iespējas augstā līmenī sarīkot vienu no valstī lielākajiem sporta pasākumiem – Latvijas Jaunatnes olimpiādi vasaras sporta veidos. Viena otra lielā pašvaldība to drīkst arī uzskatīt par atgādinājumu, ka bez golfa laukuma nav īsti pilnvērtīgas mūsdienīgas pilsētas.

Jūrmala var nodrošināt olimpiādes prasībām atbilstošas sporta bāzes gandrīz visos olimpiādē iekļautajos sporta veidos, kā arī kvalitatīvi atrisināt ar dzīvošanu, ēdināšanu un citām organizatoriskajām lietām saistītus jautājumus.

Lai gan golfā tāpat kā jāšanā, BMX, šaušanā, vingrošanā, kanoe un smaiļošanā sacensības notiks ārpus Jūrmalas, Salienu no tās, kā zināms, šķir tikai Lielupes platums.

Jaunatnes olimpiādes svinīgās atklāšanas un noslēguma ceremonijas plānotas modernajā Slokas stadionā, kur pilntiesīgu vietu ieņems arī jaunie golferi. 

Pēdējās izmaiņas , 25.11.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē