Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Starts ar +58

Paasules golfa saimi trešdien papildināja Afganistānas izlase, kam vēsturē pirmais starptautiskais turnīrs ir Ķīnā notiekošās Āzijas spēles. Optimismu par nākotni afgāņiem nemazina arī apstāklis, ka vienam no diviem spēlētājiem pirmajā raundā bija 130 sitienu jeb +58 virs PAR rezultāts.

Debijas raunda rezultātu tā īpašnieks Ali Abdel Fazel uzskata par labu panākumu, taču vēl labāk "Dragon Lake Golf Club" laukumā pie Guandžou nospēlēja viņa komandas biedrs Hashmattulah Sarwaree, kurš 18 bedrītes pieveica ar +36 virs PAR.

Nopietns pārbaudījums Fazel bija jau pirmās bedrītes izpēle, kuru viņš noslēdza ar 13 sitieniem. Vēl viens smags brīdis sekoja raunda vidū ar 12-12-11 no 8. līdz 11.bedrītei.

Fazels pēc raunda noslēguma nebija vīlies un stāstīja, ka laukums ir daudz sarežģītāks nekā Afganistānā, un bumbiņa ripo daudz straujāk.

Afganistānā ir tikai viens akmeņains deviņu bedrīšu laukums pie Kabulas, kur nav koku un ūdens šķēršļu, tādēļ nav brīnums, ka Ķīnas golfa zaļais spožums afgāņiem ir acis žilbinošs. Līdz šim afgāņi nebija startējuši nevienās starptautiskās sacensībās. 

Lai gan pirmo reizi golfs Afganistānā ticis spēlēts pirms 40 gadiem, tikai kopš 2004.gada ir atļauts spēlēt ikvienam. Fazel par savu mērķi uzskata kļūšanu par profesionāli, lai gan nezina teikt, vai tam vajadzēs piecus, vai 10 gadus.

Pēdējās izmaiņas , 17.11.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē