Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Finišā vēl nedaudz augstāk

Noslēdzot četras dienas ilgušo LPGA "Futures" tūres kvalifikācijas turnīru, Laura Jansone Floridā piektdien finišēja 69.vietā, pēdējā raundā pakāpjoties vēl par vairāk nekā 10 pozīcijām. Visas katu pārvarējušās golferes garantēja sev vismaz C kategorijas līmeni dalībai tūrē 2011.gada sezonā.

Pēdējā kārtā Laura nospēlēja ar +4 virs PAR, vējainajā "Lake Region Yacht & Country Club" laukumā izcīnot divus bērdijus un iekrājot sešus bugijus. Divi bugiji saripoja pēdējās divās bedrītēs, taču šoreiz daudz svarīgāks ir visa veikuma neapšaubāmi pozitīvais rezultāts.

Turnīrā kopumā Laurai rezultāts bija +12 virs PAR, un labāki skaitļi pēdējā raundā deva 69.vietu, nevis dalītu 69.vietu. Šķietami nenozīmīgā atšķirība starp abiem variantiem nemaz nav tik sīka, jo aicinot C kategorijas golferes uz turnīriem, izredzes saņemt piedāvājumu ir atkarīga no kvalifikācijā gūtās vietas, un ik reizi kāda paliek pirmā aiz svītras.

Lai gan kvalifikācijas gala rēķini tiks savilkti tikai decembrī, sagaidāms, ka Laurai tūrē varētu būt nodrošināta iespēja spēlēt ar diviem cipariem rakstāmā turnīru skaitā. Galīgais spēlētāju statusa sadalījums kļūs zināms pēc LPGA tūres kvalifikācijas mačiem decembrī.

Raibi pēdējā kvalifikācijas raundā klājās daudzām golferēm. Ja no katu pārvarējušajām spēlētājām pirmajās trijās dienās nevienai rezultāts nebija 80 sitienu vai sliktāks, tad pēdējā kārtā šādus skaitļus rezultātu kartītēs nācās rakstīt nebūt ne tik reti.

Tāpat cīņā par uzvaru neiztika bez līderu sarūgtinājuma. Pirms pēdējās kārtas līdere ar trīs sitienu pārsvaru bija amerikāniete Jessica Korda - savulaik "Australian Open" uzvarējušā Čehijas tenisista Petr Korda meita.

Taču pēdējā raundā Korda finišēja ar 80 sitieniem, no -10 palika pāri tikai -2 zem PAR un līdz ar to gūta dalīta 3.vieta jeb, ņemot vērā kvalifikācijas nosacījumus, faktiski 4.vieta. Uzvarēja ASV amatiere Natalie Sheary ar -9 zem PAR.

LPGA "Futures" tūres kvalifikācijas rezultāti

Pēdējās izmaiņas , 06.11.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē