Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Laura lielajā katlā

Vēl vienu soli Latvijas golfam līdz šim nezināmā teritorijā otrdien spēra Laura Jansone, Floridā startējot LPGA "Futures" tūres kvalifikācijā. Ar cerībām LPGA fārmtūres kvalifikāciju uzsāka vairāk nekā 300 golferes, kuru vidū ir gan profesionāles, gan netrūkst arī NCAA studentu golfā panākumus guvušu spēlētāju.

Pēc pirmā raunda, kas "Lake Wales Country Club" laukumā tika izspēlēts ar +3 virs PAR atbilstošiem 75 sitieniem, Laura dala 105.vietu, saglabājot labas izredzes pacīnīties par kata pārvarēšanu. Pēc trim raundiem cīņu ceturtajā kvalifikācijas dienā turpinās 90 labākās golferes plus dalīta pēdējā atbilstošā rezultāta īpašnieces.

Spēle divu bērdiju pirmajā raundā Laurai kopumā gājusi no rokas, taču atsevišķas iekrišanas uz grīniem izvērtās četros trīsputos, un tur tie liekie sitieni arī iekrājušies. Vērtējot pēc vidējiem rezultātiem, tieši "Lake Wales Country Club", kas ar 6328 jardiem ir garākais no trim sacensību laukumiem, golferēm klājās visgrūtāk.

Trešdien Laura spēlēs "Ridgewood Lakes Golf & Country Club", bet trešais raunds Latvijas izlases līderei būs "Lake Region Yacht & Country Club" laukumā, kur dienu vēlāk cīņu turpinās katu pārvarējušās golferes.

Savu laimi LPGA "Futures" kvalifikācijā pārbauda arī daudzas citas golferes, kas vēl pirms dažām nedēļām spēlēja pasaules amatieru čempionātā. Otro gadu pēc kārtas spēlē arī igauniete Mari Suursalu, kam pirmajā dienā tāds pat rezultāts kā Laurai.

Pēc kvalifikācijas noslēguma TOP 275 golferes drīkstēs iesniegt pieteikumus dalībai tūrē, kur iespējams spēlēt arī amatieres statusā. Taču jo zemāka vieta kvalifikācijā, jo mazāk izredžu tūrē sezonas laikā uzspēlēt vairāk kā tikai dažos turnīros. Cik daudzas golferes "Futures" tūrē iegūs pilna statusa dalībnieces karti, kļūs zināms tikai decembrī pēc LPGA kvalifikācijas turnīra noslēguma.

Nekādas izredzes uz tikšanu tūrē nepaliek golferēm, kas kādā no kvalifikācijas raundiem nospēlē ar 87 sitieniem, vai vēl sliktāku rezultātu. Pirmajā raundā tieši šī iemesla dēļ sacensības beidzās deviņām no 305 pretendentēm.

Pat kļūšana par "Futures" tūres pilntiesīgu dalībnieci nekādu saldo dzīvi vēl negarantē. Pašas spēlētājas saka, ka tas nozīmē dzīvi uz riteņiem un sezonā aptuveni 35 000 dolāru izmaksas, ja, nobraucot desmitiem tūkstošu kilometru, no viena turnīra uz otru ceļo automašīnā. Avio komforta nodrošināšanai nepieciešami papildu 75 000 dolāru.

Lai "Futures" tūrē tikai no turnīru balvu naudas kompensētu visus izdevumus, sezonas noslēgumā pelnītāju rangā jābūt TOP 10, vai vismaz ļoti tuvu tam.

Spēlētājām arī pašām jāpiesaista sponsori, un ne jau bezrūpīgai dzīvei, bet gan tādām ikdienišķām golfa lietām, kā cimdiem un bumbām, kas sezonas laikā vajadzīgas iespaidīgā daudzumā. Tomēr no sapņa spēlēt profesionāļos neatsakās simtiem jauno golferu, un bez neatlaidības cīņā par vietu zem skopās profesionālā golfa saules nekādi neiztikt.

Tikmēr māsām Puisītēm Teksasas ziemā būs iespēja mierīgi sakārtot savu spēli un pavasarī ar jaunu spēku pieteikt sevi NCAA cīņās. Pēdējais rudens turnīrs Kristai un Mārai nebija no veiksmīgākajiem, turklāt viņu pārstāvētā Teksasas valsts universitātes komanda solīdā konkurencē palika pēdējā.

Krista "Challenge at Onion Creek" ar trijos raundos iekrāto +24 (+9/+7/+8) sasniedza otro labāko rezultātu komandā, savukārt Māra ar +30 (+11/+9/+10) bija ceturtā no piecām golferēm.

Teksasā pavasaris gan nav tik tālu kā citviet, un pirmais turnīrs studentēm būs jau februāra vidū.

LPGA "Futures" tūres kvalifikācijas rezultāti (pēc 1.dienas)

"Challenge at Onion Creek" rezultāti

Pēdējās izmaiņas , 03.11.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē