Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Finišā 45.vieta pasaulē

Pasaules amatieru komandu čempionāta pēdējā kārtā Latvijas meitenēm Argentīnā neizdevās uzlabot pozīcijas turnīra tabulā, un pēc pāris kļūmju sērijām sestdien tika gūta 45.vieta 52 valstu konkurencē. Ar iespēto komanda nav apmierināta, taču sasniegtais rezultāts atgādina, ka progress vajadzīgs ne tikai labākajām spēlētājām, bet visam Latvijas golfam kopumā.

Laura Jansone pēdējā raundā nospēlēja ar 76 sitieniem (+4 virs PAR), bet īsti priecāties par ko nebija, un komandas līderei nervus pabojāja divi bugiji raunda izskaņā. Krista Puisīte pēc raunda vidū piedzīvotas nelāgas sērijas aizcīnījās līdz +5 virs PAR, savukārt Māra Puisīte finišēja ar +8, turklāt pusi savu plusu izzvejoja no ūdens 17.bedrītē.

Vējš "Buenos Aires Golf Club" pūta ne knapāk kā dienu iepriekš "Olivos Golf Club" laukumā, un pirmā nepatikšanu sērijā iekļuva Māra, no 3. līdz 5.bedrītei savācot +4. Vēlāk pāris bugiju kompensējās ar bērdijiem, bet cerības uz finišā minimāliem plusiem noslīka 17.bedrītes ūdens šķērslī.

Laura 10.bedrītē vēl turējās uz PAR, tomēr uz grīniem nejutās pārliecinoši, bet sarunā ar savu kediju pārliecinājās, ka nūju nešana viņam ir vienīgais atbilstošais pienākums.

Savukārt Kristai 6.bedrītē vēl bija -1, taču pēc nākamajām piecām bedrītēm jau +5. Lejupslīdi gan izdevās apturēt, un ar +5 arī finišēt.

Pēc spēles noslēguma golferes ar kapteines Santas Pučes starpniecību īsumā padalījās iespaidos:

Laura Jansone: "Līdzīgi kā vakar bija kaut kas labs, un kaut kas slikts, bet īsti tomēr negāja. Nepareizi lasīju ripināšanas līnijas.. Mēģināju jautāt kedijam, bet viņš nebija nekāds palīgs."

Krista Puisīte: "Sitieni negāja labāk kā citās dienās, bet šodien laikam biju ar lielāku cīnītājas raksturu. Kopumā, protams, gribējās nospēlēt labāk nekā iepriekšējā čempionātā."

Māra Puisīte: "Sākums šodien nebija īpaši veiksmīgs, pa vidu gāja normāli, bet 17.bedrītes izspēlē divreiz iesitu ūdenī, un tur arī tas labais rezultāts palika. Saprotams, ka ar kopējo rezultātu neesmu apmierināta."

Komandas kapteine atzina, ka rezultātu par labu nenosaukt, kā arī vērsa uzmanību uz to, ka katrā raundā nebija divu labu ieskaites rezultātu, bet bez tiem uz augstākām vietām var necerēt. Kā neliela pašu veiksme un sāncenšu neizdošanās vērtējams fakts, ka Latvija pēdējās divās dienās spēlēja kopā ar Somiju, kur golfs ir krietni augstākā attīstības plauktiņā. Vairākās valstīs arī bažījas, ka jauno golferu spēlēšana ASV universitātēs no sportiskā viedokļa nespēj nodrošināt meistarības progresu.

To, ka karaliskā vientulībā čempionu kausu izcīnījusī Dienvidkoreja savas bērdiju meitenes nav laimējusi loterijā, apliecina fakts, ka no tūkstošiem pretendentu tur ir iespēja atlasīt 600 labākās un perspektīvākās, kam gadā sarīko nedēļām ilgas sešas treniņnometnes. Mentāli korejietes arī disciplīnu izprot kā teju vai militāru lietu kārtību.

Tajā pat laikā mums ir tas, kas mums ir, un tāpēc nav pamata par ko vīpsnāt vai noniecināt. Meitenes allaž ir gatavas cīnīties, taču šoreiz viņas pašas atzīst, ka no funkcionāli labākās sagatavotības ir tālu, un tas nevar neietekmēt rezultātus. Taču visas trīs golferes ir tikai karjeras sākumposmā, tādēļ četru dienu maču pieredze pasaules čempionātā tik un tā būs ļoti noderīga un pamācoša turpmākajās gaitās.

Lai gan salīdzinājumā ar iepriekšējo pasaules čempionātu, kad Austrālijā izdevās finišēt 29.vietā, šībrīža pozīcijas turnīra tabulā ir ievērojami zemākas, zīmīgi, ka komandas rezultātā izmaiņas uz lejas pusi nav tik lielas. Ja pirms diviem gadiem ar +30 varēja tikt 29.vietā, tad tagad ar +36 augstāk par 45.vietu nepakāpties. Lai Argentīnā ieņemtu vietu trešā desmita beigās, komandai vajadzēja nospēlēt ne sliktāk kā +15 virs PAR, kas apliecina turnīra kopējā līmeņa kāpumu.

Spēku sadalījums Latvijas komandā šoreiz nebija tik līdzvērtīgs, izteiktas līderes lomu atvēlot Laurai, kurai turnīra summā izdevās nospēlēt ar respektablu +8 (+3/-3/+4/+4). Savukārt māsas Puisītes savos rezultātos noteikti gribēja redzēt ko labāku par +32 Mārai (+9/+6/+9/+8) un +33 Kristai (+9/+11/+8/+5). Pirms diviem gadiem komandas veiksmīgākā spēlētāja bija Māra ar +16 (+4/+9/+2/+1), bet Kristas rezultāts summā bija +22 (+4/+8/+8/+2). Laurai šis turnīrs Argentīnā izvērtās daudz pozitīvāks, jo iepriekšējā pasaules čempionātā viņas rezultāts bija +21 (+9/+2/+7/+3).

Laikam jau Buenosairesas golfa laukumā piedzīvotais vēlreiz apliecina seno patiesību, ka ik reizi sevi jāpierāda no jauna, un iespēju uzspīdēt netrūks ne abām māsām, kam vairākus gadus jācenšas progresēt ASV studentu golfā, gan Laurai, kam jānovēl, lai Argentīna viņai paliktu atmiņā kā vieta, kur pēdējo reizi lielie mači spēlēti amatieru konkurencē.

Savukārt golfa sabiedrībai jādomā un jādarbojas, lai veicinātu augstas klases junioru skaita pieaugumu, kas dotu stabilāku pamatu cerībām uz augstākām vietām nākamajā pasaules čempionātā pēc diviem gadiem Turcijā.

Pasaules amatieru komandu čempionāta rezultāti 

Pēdējās izmaiņas , 23.10.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē