Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Jācīnās uz augšu (2)

Pasaules amatieru komandu čempionātu Latvija trešdien uzsāka ar +12 virs PAR, un sacensību turpinājumā meitenes Argentīnā cīnīsies, lai tiktu augstāk par vietu piektā desmita vidū. Turnīra pirmajā dienā ar "Olivos Golf Club" laukumu vislabāk sapratās Laura Jansone, nospēlējot ar 75 sitieniem jeb +3 virs PAR.

Vienādu rezultātu sasniedza Krista un Māra Puisītes, taču šajā reizē prieka no tā nebija daudz, jo abām māsām iekrājās pa 81 sitienam jeb +9 virs PAR. Kristu iegāza otrais deviņnieks, jo pusceļā viņai bija vēl tikai +1 pret laukumu.

Atšķirībā no treniņu raunda pirmajā sacensību dienā sacēlās vējš, padarot "Olivos" laukuma doglegus grūtāk prognozējamus. Taču citādi laikapstākļiem nebija ne vainas, jo siltā pavasara dienā gaiss iesila līdz aptuveni 25 grādiem.

Lai cik pieredzējušas mums šķistu Latvijas spēcīgākās golferes, tieši satraukums lielā mērā sagādāja ne vienu vien plusu rezultātu kartītēs, vēstīja komandas kapteine Santa Puče. Lūk, pašu spēlētāju ieskats pirmās dienas notikumos.

Laura: "Biju sev neraksturīgi uztraukusies. Parasti tas pāriet pie 2. bedres, bet šoreiz nelaida vaļā lidz pat 17. Laikam tādēļ, ka sacensībās nebiju piedalījusies kopš augusta. Pirmais deviņnieks man bija klasiski PAR - fērvejs, grins un divi puti. Taču neieripoja nekas tāds, kas varbūt arī varēja iekrist. Otrajā deviņniekā gāja mazliet grūtāk, jo sāka neiet draivs - attiecīgi daudz situāciju, kad nevarēju iet uz grīnu ar otro vai trešo sitienu, bet bija jāčipo ārā. Tādēļ tur, kur varēja, bija jāņem bērdiju, lai kompensētu bugiju bedrītes, Rīt novēlu sev būt drošākai un pirms sitieniem mazāk satraukties. Galvenais, lai ir pārliecība, ka es varu. Kamēr tā ir, viss ir kārtībā."

Krista: "Sākums bija loti labs, gāja gan garā spēle, gan ripināšana. Savukārt, kad netiku uz grīna, tad pievīla īsā spēle. Uz beigām, tikko kaut kur norāvos, zuda pārliecība par spēli, sākās satraukums, un tas arī sabojāja gala
rezultātu."

Māra: "Laikam tā nav bijis ar garajiem sitieniem, jo šajā raundā man bija tikai viens trāpīts fērvejs. Garie sitieni negāja nemaz - treniņlaukumā viss kārtībā, bet spēlē - nekā. Tā kā te ir daudz koku, tikko no fērveja nost, tas ir viss - vairāk par bugiju nesanāk. Nu neko, rīt jauna diena."

Tātad jebkurā gadījumā komandu gaida vēl trīs grūtas sacensību dienas, un ceturtdien kaujaslauks Latvijai būs "Buenos Aires Golf Club". 

Turnīru visveiksmīgāk iesāka komandas, kas spēlēja tieši "Olivos" laukumā. Līderes ar -8 zem PAR ir amerikānietes, bet ar -4 zem PAR seko Argentīna un Francija. Individuāli labāko rezultātu -5 zem PAR sasniedza francūziete Alexandra Bonetti.

Šovasar bez uzvaras "Rietumu banka Latvian Open" palikusī Hadas Libman spēja pirmo raundu nospēlēt ar -2 zem PAR, un ne tikai apsteidza savu slavenāko tautieti Laetitia Beck (+2), bet arī palīdzēja Izraēlai pēc pirmās dienas izvirzīties dalītā 9.vietā 52 valstu konkurencē.

Lauras pirmā raunda rezultāts viņu ierindoja individuālās tabulas vidusdaļā, savukārt Puisītēm būs jātiek augstāk par pašreizējo vietu otrajā simtā. Jāatgādina, ka komandas rezultātā ik dienu iekļauj divu labāko spēlētāju rezultātus.

Pasaules amatieru komandu čempionāta rezultāti

Pēdējās izmaiņas , 20.10.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē