Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Noslēgumu noslēgums "Viesturos"

Līdz ar nākamās nedēļas beigām finišēs 2010.gada sacensību sezona, un pašmāju kalendārā pēdējais turnīrs risināsies sestdien "Viesturos". Lai golferi daudz neskumtu par gaidāmo ziemu un ar lielāku nepacietību gaidītu pirmo pavasara zālīti, ar vienu meistarīga spēlētāja cienīgu sitienu būs iespēja tikt pie vērtīgas balvas - nākamās sezonas abonementa.

Kā jau ierasts noslēguma turnīros, spēlēšana būs komandās. Nolikums paredz scramble neto spēli, taču ar papildnosacījumu, ka katram spēlētājam savas komandas veikumā jāieskaita vismaz seši sitieni no tee.

Ja nereti balvām par tuvāko trāpījumu karogam netiek pievērsta tāda uzmanība kā citām turnīra trofejām, tad šoreiz varētu būt pavisam savādāk. Gan 2., gan 7.bedrītē precīzākās rokas īpašnieks saņems gada karti, taču ar aptuvenu trāpījumu uz grīna šoreiz nepietiks. Par balvai atbilstošu atzīs tādu tuvāko trāpījumu karogam, pēc kura bumbiņa apstāsies ne vairāk kā divu metru rādiusā ap 2.bedrīti, vai septiņu metru diametrā ap 7.bedrīti.

Ņemot vērā "Viesturu" laukuma deviņu bedrīšu formātu, katram spēlētājam būs kopumā četras iespējas raidīt bumbiņu vistuvāk zīmīgajam karogam.

Lai veicinātu vērtīgas pieredzes apmaiņu cīņā par precīziem pirmajiem sitieniem PAR 3 bedrītēs, visiem "Viesturu" hole in one īpašniekiem turnīrā tiek garantēts bezmaksas green fee. Savukārt citi golferi, kam green fee maksa "Viesturos" ir aktuāla, var rēkināties ar īpašu 12 Ls piedāvājumu, bet jaunieši pat ar 6 Ls spēles maksu.

Šībrīža "Viesturu" kluba pieaugušajiem biedriem turpretim pienāksies pus cena no 15 Ls dalības maksas. "Viesturu" bērniem no oficiālās dalības pamattakses jāmaksā tikai viena trešdaļa.

Tikai retais sinoptiķis būs pietiekami neapdomīgs, lai oktobra vidū riskētu izteikt precīzas prognozes piecas dienas uz priekšu, taču "Viesturos" ir apņēmušies turnīru uz citu laiku nepārcelt, ja vien pēkšņi neiestāsies mūžīgajam sasalumam līdzīgi laikapstākļi.

Ja laiks būs pagalam lietains un auksts, iepriekš golferus par to brīdinot, tiks spēlētas deviņas bedrītes, taču šāds scenārijs paredzēts tikai patiesi ekstremālam gadījumam. Klimata kaprīzes jebkurā gadījumā mīkstinās rīkotāju noteiktā pitstopu stratēģija.

Viesturu Sezonas noslēguma kauss Open 2010

SACENSĪBU NOLIKUMS (4)

1.Vadība

Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina golfa laukuma ,,Viesturi” sacensību komiteja. Galvenais tiesnesis – Uļjana Rotmistrova.

2.Sacensību vieta un laiks

Sacensības notiek Golfa laukumā Viesturi sestdien, 2010.gada 23.oktobrī.

3. Dalībnieki

3.1 Spēlētājiem 2010. gada HCP kartes obligātas.

3.2. Dalībnieku skaits – 54 (reģistrācijas apstiprinājums pēc pirmās rokas principa).

3.3. Aicināti piedalīties arī profesionāļi (atsevišķā ieskaitē- dāmas un kungi vienā grupā).

4.Sacensību formāts un noteikumi

4.1.Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Senterdrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un golfa laukuma Viesturi vietējiem noteikumiem.

4.2. Spēles formāts – komandas sacensības, Scramble Neto (18 bedres).

Komandā 2 spēlētāji.

4.3. Komandas kopējais HCP ir 30% no abu spēlētāju HCP summas, bet kura nevar būt lielāka par 60. Komandai, kurai HCP summa ir lielāka par 60, aprēķiniem pieņem HCP 60.

4.4. Tee: Kungi – Dzeltenās, Dāmas un Kundzes – Sarkanās, Seniori (no 55 gadiem) – Zilās, Jaunieši (līdz 12 gadiem) – Zilās..

4.5. Spēlētāji ar HCP virs 36 sacensībās var piedalīties ar HCP 36.

Latvijas Juniora izlases dalībnieki spēlē no dzeltenajām (puiši) un zilajām (meitenes) izsitienu vietām.

4.6. Sacensību laiks 1 spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes.

4.7. Ja vairākas komandas dala pirmo, otro vai trešo vietu, par uzvarētāju tiek pasludināta komanda ar zemāku HCP. Ja uzvarētāju HCP ir vienādi, tad notiek “pēkšņās nāves” pārspēle. Pārspēle notiek uz 9.bedrītes, ja uzvarētājs nav noteikts, izspēle tiek atkārtota uz 9.bedrītes utt.

4.8. Bumbiņu marķēšana obligāta.

4.9. Viesturu laukuma Slope index tiek piemērots.

4.10. Papildus noteikumi – katram komandas dalībniekam jāizpilda 6 ieskaites pirmie sitieni no izsitienu vietas.

5.Pieteikšanās un izloze.

5.1.Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 2010.g.21.oktobrim, plkst. 18.00, mob.tel.26444390.

5.2. Izloze notiek pamatojoties uz spēlētāju HCP. Izloze notiek 2010.g.21.oktobrī plkst.18.00.

6.Starta laiks

6.1.Starts notiks saskaņā ar izlozi. Informācija - www.golfs.lv vai mob.tel.26444390.

6.2. Katrs spēlētājs pats ir atbildīgs par ierašanos uz savu starta laiku un vietu. Reģistrācija 30 minūtes pirms starta.

7.Dalības maksa.

7.1. Sacensību dalības maksa katram spēlētājam – 15.- Ls

7.2. Golfa Kluba Viesturi biedriem 50% atlaide ( 2010. gada biedra kartes obligātas). Golfa Kluba Viesturi kluba biedriem – bērniem un Viesturu golfa skolas audzēkņiem – 5,- Ls.

7.3. Pusdienas iekļautas cenā. Pusdienas nodrošina Golfa laukuma Viesturi restorāns „Country Grill”.

7.4. Green fee maksa speciāli šim turnīram – pieaugušajiem 12,- Ls

- jauniešiem līdz 18.gadiem 6,- Ls

7.5. Viesturu laukuma Hole in One īpašniekiem – green fee par brīvu.

8.Apbalvošana

8.1. Balvas saņem komandas, kuras iegūs 1., 2., un 3. vietu

8.2. Apbalvo tālāko sitienu

Dāmām – 8./17.bedritē

Kungiem – 5./14. bedrītē

8.3. Apbalvo tuvāko sitienu 2./11. bedrītē.

8.4. Apbalvo tuvāko sitienu 7./16. bedrītē.

8.5. Speciālu balvu – gada karti 2011.gadam papildus saņem spēlētājs – tuvākā sitiena uzvarētājs, kura. tuvākais sitiens 2./11. bedrītē atrodas laukumā – aplī – divu metru radiusā ap bedrīti – apzīmēts ar baltu līniju un 7./16. bedrītē aplī – septiņu metru diametrā ap bedrīti – apzīmēts ar baltu līniju. Ja bumbiņa atrodas uz līnijas – skaitās apļa iekšpusē.


Sacensību orgkomiteja

Pēdējās izmaiņas , 18.10.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē