Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropa līksmo

Līdz pat pēdējai spēlei pirmdien Velsā saglabājās nežēlīgi spraiga intriga cīņā par Ryder kausu, līdz beidzot četras dienas ilgušajā turnīrā minimālu 14,5:13,5 pārsvaru saglabāja mājinieki eiropieši. Izšķirošo punktu cīņā pret ASV izcīnīja brits Graeme McDowell, ar 3&1 gūstot virsroku pār Hunter Mahan.

Eiropā amerikāņiem būtu pieticis ar 14 punktiem, lai mājup atkal dotos ar zelta balvu. Pirms pēdējās sacensību dienas ASV bija iedzinējos ar triju punktu deficītu (6,5:9,5), taču parādīja raksturu 'singlu' cīņās, un gandrīz spēja panākt neizšķirtu.

Spožu finiša sprintu ASV komandai iesāka šķietami necilais komandas debitants Rickie Fowler, kurš cīņā pret itālieti Edoardo Molinari uzvarēja pēdējās trīs bedrītēs pēc kārtas un guva pus punktu par neizšķirtu. Tikai minūti vēlāk Zach Johnson ar trīsmetrīgu bērdija putu nodrošināja 3&2 uzvaru pār īru Padraig Harrington un mačā iestājās amerikāņiem labvēlīgs neizšķirts (13,5:13,5).

Vissmagāko pārbaudījumu beigās nācās izturēt McDowell un Mahan, kas nonāca gan televīzijas kameru un fotogrāfu, gan 35 000 skatītāju uzmanības centrā. Eiropai teicamu pavērsienu McDowell nodrošināja ar bērdiju 16.bedrītē, kas deva 2up pārsvaru. Mahan nākamajā bedrītē laikam jau tomēr neizturēja milzu spiedienu, jo čipā aizķēra zemi, un viss bija skaidrs. Amerikānim atzīstot sevi par uzvarētu, "Celtic Manor Resort" laukumā līksmoja gan Eiropas golferi, gan skatītāji.

Ja Eiropa gavilēja par atgūto trofeju, tad ASV komanda izpelnījās uzslavas par cīņassparu un apņēmību. Par to, kurš ir pasaules ranga līderis, atgādināja Tiger Woods, ar 4&3 uzvarētajā duelī pret Francesco Molinari 15 bedrītes izspēlējot ar -9 zem PAR.
    
Uzvaras ASV pēdējā sacensību dienā guva arī Steve Stricker, Zach Johnson, Jeff Overton, Phil Mickelson un Dustin Johnson, bet vēl puspunktu par neizšķirtu pret ziemeļīru Rory McIlroy nodrošināja Stewart Cink. Eiropai uzvaras pirms McDowell izcīnīja briti Luke Donald, Ian Poulter un Spānijas golferis Miguel Angel Jimenez.

Ryder kausa izcīņa

Eiropa - ASV 14,5:13,5
    
    Lee Westwood - Steve Stricker
                                2&1
   
    Rory McIlroy - Stewart Cink
                        a/s
    
    Luke Donald - Jim Furyk
    1up
   
    Martin Kaymer - Dustin Johnson
                                6&4
   
    Ian Poulter - Matt Kuchar
    Won 5&4
   
    Ross Fisher - Jeff Overton
                                3&2
   
    Miguel Angel Jimenez - Bubba Watson
    4&3
   
    Francesco Molinari - Tiger Woods
                                4&3
   
    Edoardo Molinari - Fowler
                        a/s
    
    Peter Hanson - Phil Mickelson
                                4&2
   
    Padraig Harrington - Zach Johnson
                                3&2
   
    Graeme McDowell - Hunter Mahan
    3&1

Pēdējās izmaiņas , 04.10.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē