Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Ryder pirmdiena? (3)

Kopš pirmās Ryder kausa izcīņas nekad vēl nav nācies uzvarētāju noteikšanu atlikt uz pirmdienu, taču Velsā viss virzījās uz to pusi, pirms tika pieņemtas izmaiņas turnīra nolikumā. Lietusgāžu pārplūdinātā laukumā golferi dažas bedrītes piektdienas rītā gan izspēlēja, bet tas vairāk izskatījās pēc pieklājības reveransa skatītājiem.

No rīta trijos no četriem fourball mačiem vadībā izvirzījās Eiropa, tomēr spēlēts tika pārāk maz, lai pēc dažām bedrītēm jau spriestu par kādas komandas skaidru pārsvaru. Rīkotāji vakarpusē paziņoja, ka spēles atsāksies vēl piektdien, taču pabeigt tās neizdevās.

Iniciatīvu vakarā izdevās pārņemt ASV, kas ir vadībā divos mačos, viens amerikāņu pāris ir iedzinējos, bet vienā duelī ir neizšķirts.

Lai nenāktos finišu atlikt uz pirmdienu, tika pārskatīts sacensību formāts, atlikušās pāru spēles iespiežot sestdienas grafikā. Otrajā spēlēšanas sesijā būs seši foursomes mači, bet trešajā sesijā - divi foursomes un četri fourball dueļi. Ja viss izdosies, uz svētdienu atbilstoši sākotnējam plānam paliks 12 "singlu" cīņas.

Izmaiņas nozīmē, ka pāru spēlēs laukumā dosies visi spēlētāji, un rezervistu nebūs.

Iniciatīvu mainīt spēles formātu izteica organizatori, kam turnīra noslēgums pirmdienā būtu nelāgs murgs, savukārt abu komandu kapteiņi pret izmaiņām neiebilda.

„Twenty Ten” laukumā rīta pusē pamatīgas peļķes bija gan uz fērvejiem, gan grīniem, kurus laukuma darbinieki centās susināt ar speciālām birstēm. Pēc konsultācijām ar komandu kapteiņiem visbeidzot nolēma spēles pārtraukt.

Ryder kausa izcīņas meteorologs Mike McClellan sola, ka sestdien laiks uzlabosies, taču naktī uz svētdienu atsāksies lietus. Lietus gan nav vienīgais organizatoru bieds – ļoti iespējams, ka sestdienas rītā visu vēl sarežģīs migla.

Lietus Ryder kausa izcīņā pauzes nebija ieviesis kopš 1997. gada, kad turnīrs notika Spānijā.

Ērti jaunākajai Ryder kausa informācijai var sekot ziņu aģentūras „Reuters” īpašajā vietnē, kur arvien ir kompakta jaunākā informācija, spēļu aktuālie rezultāti, plus vēl pa kādai bildei no notikuma vietas.

Ryder kausa izcīņa

Eiropa - ASV

*Lee Westwood/Martin Kaymer & Phil Mickelson/Dustin Johnson

1UP (pēc 12.bedrītes)

*Rory McIlroy/Graeme McDowell - Stewart Cink/Matt Kuchar

                                                       2UP (pēc 11.bedrītes)

*Ian Poulter/Ross Fisher - Steve Stricker/Tiger Woods

a/s (pēc 10.bedrītes)

*Luke Donald/Padraig Harrington - Bubba Watson/Jeff Overton

                                                        1UP (pēc 8.bedrītes)

Pēdējās izmaiņas , 01.10.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē