Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Kauliņi mesti

Eiropas un ASV komandu kapteiņiem nosaucot sastāvu pirmajām fourball cīņām, līdz 38.Ryder kausa izcīņas sākumam Velsā atlikušas vairs tikai skaitītas stundas. Pirmo pārsteigumu jau sagādājis amerikāņu kapteinis Corey Pavin, izvēloties atstāt malā „Fed Ex” kausa ieguvēju Jim Furyk.

Tika gaidīts, ka Furyk spēlēs vienā pārī Tiger Woods, taču Pavin nolēma pasaules ranga līderi salikt kopā ar Steve Stricker, un šim ASV duetam pretim stāsies briti Ian Poulter un Ross Fisher.

Lēmumu pietaupīt Furyk vēlākam laikam Pavin skaidroja ar spēlētāja sagurumu pēc 11,35 miljonu dolāru vērtās uzvaras Tour Championship un "Fed Ex" kausa kopvērtējumā. „Viņš skaitīja naudu un ir ļoti noguris,” smaidot teica ASV kapteinis, solot pieteikt Furyk pēcpusdienas foursomes mačiem.

Woods ar Stricker bija lieliska komanda 2009. gada Presidents kausa izcīņā, kur četrās cīņās palika nepārspēti.

Tikmēr Eiropas kapteinis Colin Montgomerie brīnījās, ka Woods spēlēs trešajā pārī, nevis pirmajā vai ceturtajā. „Paslēpts Tiger ir kas negaidīts,” teica Montgomerie.

Atklāšanas pārī pasaules ranga otrais numurs Phil Mickelson būs kopā ar vareno sitēju Dustin Johnson, spēlējot pret britu Lee Westwood un vācieti Martin Kaymer. Ja Mickelson un Johnson duetu uzskata par bērdiju mašīnu, tad Westwood ir visstabilākā golfera reputācija. Savukārt viens no sešiem Eiropas komandas debitantiem Kaymer šovasar guva karjerā pirmo „Major”, triumfējot PGA čempionātā.

Otrajā mačā jau prognozētais Ziemeļīrijas pāris Rory McIlroy un Graeme McDowell tiksies ar Stewart Cink un Matt Kuchar. Savukārt pēdējā fourball mačā brits Luke Donald un īrs Padraig Harrington cīnīsies pret ASV komandas debitantiem Bubba Watson un Jeff Overton, ko Montgomerie arī uzskata par pārsteigumu.

ASV komanda 2008. gadā pirmo reizi deviņu gadu laikā tika pie Ryder kausa, pārspējot eiropiešus „Valhalla” laukumā ar 16,5:11,5. Tomēr „Celtic Manor Resort” laukumā atkal par favorīti uzskata Eiropu. Amerikāņiem no Atlantijas šī krasta pēdējo reizi ar kausu ir izdevies aizbraukt 1993.gadā.

Ryder kausa izcīņas kalendārs

Eiropa - ASV

1.oktobris

Fourball

1. mačs (plkst. 9.45 pēc Latvijas laika)

Lee Westwood/Martin Kaymer & Phil Mickelson/Dustin Johnson

2.mačs (plkst. 10)

Rory McIlroy/Graeme McDowell - Stewart Cink/Matt Kuchar

3.mačs (plkst. 10.15)

Ian Poulter/Ross Fisher - Steve Stricker/Tiger Woods

4.mačs (plkst. 10.30)

Luke Donald/Padraig Harrington - Bubba Watson/Jeff Overton

Foursomes no plkst. 15.15

2.oktobris

Fourball no plkst. 9.45

Foursomes no plkst. 15.15

3.oktobris

Individuālās divcīņas no plkst. 13.30

Pēdējās izmaiņas , 30.09.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē