Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Bagātais rudens

Iespēja uzspēlēt laikam jau sezonas pēdējā vasarīgajā turnīrā un pie viena pretendēt uz "Viesturu" kluba Prezidenta kausiem svētdien pulcēja tik prāvu dalībnieku skaitu, ka rīkotāji pat bija nedaudz bažīgi par visu golferu sarūmēšanos laukumā. Taču viss izdevās gana raiti, un siltās rudens saules gaismā par uzvarētājiem kronēja Guntaru Dobeli un Māri Kuriloviču.

Rāmais un siltais laiks ļāva golferiem mest pie malas siltās jakas, un ideālos apstākļos pretendēt uz labiem rezultātiem. Atbilstoši formātam spēlējot labāko bumbu, tikai dažas komandas palika nelielos plusos pret laukumu, bet tikšanai pie uzvarētāju kausa vajadzēja jau neto divciparu mīnusu.

Lai golferiem laukumā ne brīdi netrūktu dūšas un enerģijas, gādāja pilna servisa mobilā pitstopa aģentūra turnīra galvenā patrona Gunāra Pīlādža vadībā.

Lai gan laukumā nemitīgi rosījās 16 flaiti, sacensības noslēdzās nepilnās sešās stundās, kas pie tik prāva spēlētāju skaita ir solīds sasniegums. Kā allaž atzinību izpelnījās "Viesturu" virtuve, un golferiem patiesi vajadzēja krietni iestiprināties, jo apbalvošanas pasākums ievilkās garumā daudzo gratulējamo nomināciju dēļ.

"Viesturu" sezonas sacensību veiksminieku apbalvošanā, visbiežāk pēc balvām nācās soļot Dobelim, no kura galdiņa, šķiet, jau tika iestaigāta sava taciņa. Pieminēšanas vērti ir kaut vai viņa balvās gūtie trīs nākamās sezonas gada abonementi. Ja vienam no tiem vēl tika rasta vieta ģimenē, tad trešo gada karti organizatori nolēma izlozēt, un laimests šoreiz krita Vitālijam Gavrilovam.

Cīņā par Prezidenta kausu labākais bruto rezultāts amatieru konkurencē bija 68 sitieni, un tikai komandas handikaps nosvēra uzvaras kausus par labu Dobelim un Kurilovičam, kuri redzami arī 'Dienas foto'.

Jau pirms vairākiem gadiem tika iedibināts arī atsevišķs Prezidenta kauss profesionāļiem, tomēr tikai šosezon uz tā parādīsies pirmie uzvarētāju vārdi - Uļjana Rotmistrova un Edward Charnock izdevās pārspēt Artūra Krukova un Valda Liepiņa duetu.

Vismaz līdz nākamajai Prezidenta kausa izcīņai palika spēkā vēl viena tradīcija - deviņu gadu laikā nevienam pagaidām nav izdevies kļūt par divkārtēju uzvarētāju. Tuvu tam bija Māris Gulāns, kuru šoreiz kopā ar Jāni Ciagunu no pirmās vietas šķīra viena sitiena tiesa.

Pēdējās izmaiņas , 26.09.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē