Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Skatuve sagatavota

Viena nedēļa atlikusi līdz Ryder kausa izcīņas startam „Celtic Manor Resort”, Velsā. Pirmdien ar tiešo no reisu no Amerikas Kārdifā ieradīsies ASV komanda, taču vērienīgi un finansiāli apjomīgi gatavošanās darbi divu kontinentu cīņas vietā risinās jau ilgu laiku.

Kā jau mēdz notikt globāla mēroga pasākumos, daļa vietējo iedzīvotāju būs aizceļojuši prom. Taču ne jau tādēļ, ka viņiem negribētos redzēt pasaules golfa dižgarus – vienkārši nav viegli noturēties pretim kārdinājumam, ja māju, kas atrodas netālu no „Celtic Manor”, uz divām nedēļām varēja izīrēt par 15 000 mārciņu.

Turnīra sarīkošanas izmaksas ir visnotaļ ievērojamas – 51 miljons mārciņu, ko kopīgiem spēkiem ieguldījusi Velsas valdība un „Celtic Manor” kūrorts. Pienākumi sadalīti sekojoši – kūrorts maksā par visu, kas darāms tā teritorijā, bet infrastruktūras uzlabojumi un loģistikas tēriņi paliek kroņa ziņā.

Pirmkārt, jau 16 miljonus mārciņu izmaksāja Ryder kausa izcīņai būvētais golfa laukums un „Twenty Ten” kluba māja. Kas tāds turnīra vēsturē notiek pirmo reizi, ka speciāli trīs dienu sacensībām tiek izveidots golfa laukums.

Netrūkst arī bažīgo, jo 35 miljoni mārciņu tēriņos ir nodokļu maksātāju nauda, tomēr neatkarīgu ekspertu aprēķini liecina, ka Ryder kausa norises Velsas ekonomikā iepludinās 73 miljonus mārciņu, turklāt tik respektabls turnīrs veicinās golfa tūristu pieplūdumu turpmākajos gados.

Par turnīra publicitāti arī nevarēs sūdzēties, jo televīzijas skatītāju skaits pēc organizatoru aplēsēm sasniegs vienu miljardu cilvēku, un sporta pārraižu topā piekāpsies tikai olimpiskajām spēlēm un futbola Pasaules kausam. Savukārt klātienē ik dienu golfa supermačam varēs sekot 45 000 skatītāju, jo lielāks skaits nav iespējams drošības apsvērumu dēļ.

Laiki nudien mainījušies. Kad 1927. gadā Masačūsetā Ryder kausu izcīnīja pirmo reizi, ASV un britu golferi maču noslēgumu šaurā lokā atzīmēja ar sacensību galvenā iedvesmotāja Samuel Ryder uzsauktām sviestmaizēm un šampanieti.

Pēdējās izmaiņas , 24.09.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē