Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Divi vienā

"Ballantine's Open" turnīra nosaukums jau pats par sevi ir garantija iespējai spilgtināt veiksmes iespaidus vai remdēt sirdēstus pēc kādas atsevišķas neizdošanās, taču vēl vienu labu iemeslu tostam sestdien golferiem sagādāja Kazimirs Šļakota, "Ozo Golf Club" laukumā nodemonstrējot prasmi bedrīti izspēlēt ar vienu vienīgu sitienu.

Absolūtai golfa perfekcijai atbilstoša Šļakotam bija 13. bedrītes izspēle, un pieredzējušais golferis līdz ar to atgādināja, ka iespēja turnīrā iesist hole in one nebūt nav tikai plika teorija.

Rezultātu aprēķinos lielās veiksmes sitiens gan bija parasta īgla vērtībā, un augstāk par 5.vietu otrajā handikapu grupā hole in one autoru nepacēla. Tiesa, nospēlēts tika labāk par savu handikapu, tomēr vairāku sāncenšu guvums stableford punktu izteiksmē bija lielāks.

Sekojot golfa tradīcijai, Šļakota zināmā mērā kļuva par turnīra sponsoru - tak skaidrs, ka par hole in one uzsaukt ir goda lieta.

Turnīra startā "Ballantine's" noskaņās brīvāk iejutās dāmas, taču kungi vismaz sākotnēji vairāk mērķēja uz sportiskiem panākumiem. Lai arī ne visiem, bet daļai spēlētāju labi rezultāti tiešām neizpalika, un kungiem gandrīz visi laureāti bija četrdesmitniekos. Stableford punktu izteiksmē, protams.

Spēcīgākajā handikapu grupā uzvarēja Gatis Birkavs, tikai labāka handikapa dēļ apsteidzot Igoru Pedo, jo abi savāca pa 40 punktiem. Trešais labākais bija Ilmārs Naglis juniors.

Otrajā grupā kungiem godalgu dalīšana bija teju vai tīri olimpiska padarīšana, jo divas augstākās ieņēma "ūdensvīri", kas savulaik Latvijas vārdā startējuši piecu apļu spēlēs. Labāks handikaps Artūram Jakovļevam nodrošināja minimālu, bet izšķirošu pārsvaru pār Ansi Dāli, kurš tāpat kā uzvarētājs iekrāja 41 punktu.

Savukārt dāmām nepārspēta palika Aija Krištopane, par viena punkta tiesu apsteidzot Anitu Gaili.

"Ozo" laukuma spēlētājiem tagad ir divas nedēļas laika, lai pieslīpētu bērdiju gūšanas mākslu pirms 25.septembrī startēt "Mandatum Life Birdie Day".

Pēdējās izmaiņas , 11.09.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē