Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Studentes debija

Iespēju izmantot golfa prasmes izglītības jomā veiksmīgi realizējusi Monta Sokolovska, kura pēc izturētiem pārbaudījumiem var sevi dēvēt par Viskonsinas-Stout universitātes studenti. Pēc pārcelšanās uz ASV Monta jau aizvadījusi pirmo turnīru, ieņemot vietu turnīra tabulas pirmajā pusē.

Viskonsinas-Stout universitāte atrodas sešu stundu brauciena attālumā no Čikāgas, un augstskolas „Blue Devils” komanda spēlē ASV studentu sporta (NCAA) III divīzijā. Tātad ne pašā augstākajā līmenī, taču jebkurā gadījumā tā ir iespēja sevi pierādīt, spēlējot turnīros un arvien pilnveidojot savu spēli.

Montai ir visas izredzes ar centīgiem treniņiem kļūt par komandas līderi, jo pērnās sezonas labākajai spēlētājai universitātē vidējais rezultāts bija 85,7 sitieni.

Sezonu „Blue Devils” uzsāka ar 11.vietu „Gergianni Memorial” turnīrā, kas Viskonsinā risinājās pagājušajā nedēļas nogalē. Turnīrā, kur spēlēja 21 universitāte, individuāli Monta dalīja 42.vietu 114 spēlētāju konkurencē.

Pirmajā dienā „Mill Run” PAR 72 laukumā Monta nospēlēja ar 88 sitieniem, un par savu veikumu nebija diez ko priecīga. Pietrūcis pārliecības laukuma apzināšanā un līdz ar to arī rezultāts neveidojās, kā cerēts. Tomēr komandas rangā tik un tā otrā vieta.

Otrā kārta „Wild Ridge” pamatīgi kalnainajā laukumā (PAR 73) Montai noslēdzās ar smagu 93 sitienu piedzīvojumu, taču arī tas komandā bija otrais labākais rezultāts. Grīniem bijis gluži vai stikla ātrums, un grūts uzdevums jau bija bumbiņas dabūšana uz tā.

Lai tiktu universitātes komandā, Montai bija jāpiedalās atlases cīņās – 15 meitenes pretendēja uz 10 vakancēm. Pārbaudes kvalifikāciju Monta izturēja teicami, iekļūstot pirmajā pieciniekā, nodrošinot vietu komandas pamatsastāvā.

Arī pēc pirmajām sacensībām vieta komandas pamatsastāvā tika saglabāta, jo par nākamo spēlēšanu nav jāuztraucas divām labākajām dalībniecēm.

Mācības skolā Montai sākas tikai šonedēļ jau pēc pirmā turnīra, un universitātes studiju programma ir nopietnā līmenī. Tātad sāksies pilnvērtīga golfa studentes dzīve.

„Gergianni Memorial” rezultāti un apskats

Pēdējās izmaiņas , 09.09.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē