Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Lūdzu, dopinga analīzes

Vēl viens līdz šim nebijis ieraksts ceturtdien veikts Latvijas golfa vēsturē - junioru izlases dalībnieki Daniels Henilans un Roberts Bišs kļuva par valstī pirmajiem golferiem, kam veiktas dopinga analīzes. Ne pēc pašu iniciatīvas, jo analīzes pēc saviem ieskatiem ņem Sporta medicīnas valsts aģentūras Antidopinga nodaļa.

Pēc olimpiskā statusa atgūšanas golfs Latvijā pielīdzināts citiem sporta veidiem, kur bez jebkādām atkāpēm ievērojami stingri antidopinga principi, ko "Ozo" laukumā junioru izlasei atgādināja Sporta medicīnas valsts aģentūras Antidopinga nodaļas vadītāja Liene Kozlovska.

Citos sporta veidos, piemēram, riteņbraukšanā, Antidopinga nodaļai Latvijā ir nācies pamatīgi sarūgtināt pa kādam censonim, kas sevi kā amatieri neuzskatīja par piederīgiem dopinga pārbaudēm.

Jaunie golferi uzklausīja, kam antidopinga jomā pievēršama īpaša uzmanība. Lai jaunieši ne vien zinātu, ka aizliegti preparāti sastopami arī aptiekas medikamentos, bet arī apdomātu, kādā kompānijā uzturas.

Lai iekristu, piemēram, ar marihuānas metabolītiem, nebūt pašam nav jābūt zāles pīpētājam - pietiek uzturēties attiecīgā piedūmotā vidē, lai pēc analīžu nodošanas kristu negodā un radītu neslavu visam sporta veidam.

Teorētiski jebkurž LGF reģistrēts golferis var tikt pakļauts dopinga analīzēm, it īpaši, ja tiek spēlēts sacensībās. Te gan jāpiebilst, ka golfs nav to dažu reto sporta veidu vidū, kur aizliegto vielu sarakstā iekļauts arī alkohols.

Atbilstoši Antidopinga nolikumam, par Henilana un Biša analīžu rezultātiem vispirms tiks informēti paši spēlētāji. Analīzes veiks Somijā, jo Latvijā nav attiecīgas sertificētas antidopinga laboratorijas.

Pēdējās izmaiņas , 20.08.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē