Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Lūk, uzvara un rekordi!

Kļūstot par "Rietumu banka Latvian Open" čempioni, Krista Puisīte svētdien izdarīja visu, ko varētu vēlēties pat visprasīgākie līdzjutēji. Uzvara tika gūta ar spožumu un glanci, nospēlējot summā ar -7 zem PAR, kas ir līdz šim nebijis rezultāts "Latvian Open" vēsturē un arī pašas talantīgās golferes karjerā. Kā odziņa uz Kristas vēlāk dalītās tortes iederējās bērdijs turnīra pēdējās bedrītes izspēlē.

Kungiem par čempionu kļuva vācietis Sascha Schmidt, kam pēc letarģiska pirmā raunda 80 sitieniem nākamajās divās kārtās izdevās nospēlēt sešus sitienus zem PAR (68-70), kas summā viņam nodrošināja cienījamu +2 virs PAR rezultātu. Ar dalītu dienas otro labāko rezultātu uz 2.vietu pakāpās Krievijas golferis Allan Kronfeld (+7), bet pirmo trijnieku ar +9 noslēdza igaunis Enn Paaro, kurš esot pārsteidzis pats sevi ar ilgus gadus nepieredzēti labu un stabilu spēli.

Abi čempioni saņēma ne tikai kausus, bet arī pa kilogramu smagam sudraba stienim no turnīra sponsora. Te jāpiebilst, ka šādas balvas materiālā vērtība atbilst R&A amatieru noteikumos paredzētajam limitam, līdz ar to Kristai nedraud problēmas ASV augstskolas komandā, kur šādiem jautājumiem seko ļoti uzcītīgi.

Kungu konkurencē Dāvis Puksts pēdējā kārtā pakāpās uz 4.vietu, un tikai viens sitiens viņu šķīra no Paaro. Pirmajā desmitniekā turnīru noslēdza arī Reinholds Pīrāgs, tiekot 8.vietā.

Otro vietu dāmu konkurencē noturēja izraēliete Hadas Libman, kuras rezultāts summā bija +6 virs PAR, bet trešā finišēja Māra Puisīte (+11). Pēc 11. bedrītes šķita, ka visa cīņa par otro pozīciju vēl priekšā, jo Māra ar bērdiju panāca Libman. Tomēr nākamajā bedrītē sekoja bugijs, bet 13. bedrītē - ilgu laiku Mārai nebijis ūdens piedzīvojums. Par prieku skatītājiem Māra nolēma izsist pirms grīna dūņās nonākušo bumbu, taču rezultāta izteiksmē bedrītes izspēlē viss beidzās ar trīskāršu bugiju.

"Latvian Open" vēsturē līdz šim labākais rezultāts dāmu konkurencē bija krievietei Marijai Verčenovai, kura 2005. gadā nospēlēja ar -4 zem PAR (212 sitieni). Tātad Krista līdzšinējo rekordu laboja uzreiz par trim sitieniem, un, kā atzina pati golfere, tik labs rezultāts trīs dienu sacensībās viņai nekad iepriekš nebija izdevies.

Jāatgādina, ka nevienā no trim sacensību dienām Kristas rezultāts nebija plusos pret laukumu. Uzvarētāja gan atzina, ka spēlēt mājas laukumā tomēr ir vieglāk, taču priekšrocības ir no svara tikai tad, ja tās māk izmantot. Prieks par uzvaru Kristai vēl jo lielāks tādēļ, ka izdevās piepildīt solījumu revanšēties māsai par šīgada LMT Latvijas amatieru čempionātu, kur uzvarēja Māra.

Jau nākamnedēļ Puisītes mēros ceļu uz ASV, lai pēc neilgas treniņnometnes Floridā iekļautos Teksasas valsts universitātes komandas pirmssezonas gatavošanās procesā.

Pēdējās izmaiņas , 08.08.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē