Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

„RussoBalt” kauss maskaviešiem

Piepildot pirms vairākiem gadiem ierosinātu ideju, aizvadīto nedēļu iezīmēja pirmā „RussoBalt” kausa izcīņa, kurā Latvijas komanda uzņēma „Moscow City Golf Club” (MCGC) golferus. Divas dienas ilgušajās cīņās mājiniekiem sava laukuma priekšrocības izmantot neizdevās, un galvenā balva aizceļoja uz Maskavu.

Pirms pāris gadiem ideju sarīkot maču MCGC un Latvijas golferiem rosināja „Viesturu” īpašnieks Igors Mališkovs, tomēr plāniem vēl vajadzēja nobriest. Šogad organizatora lomā aktīvi iesaistījās Viktors Burbo, kam ceļš uz Maskavu bieži vien ved biznesa darīšanās.

Lai gan laika vienmēr ir par maz visu pasākumu rīkotājiem, visu izdevās paveikt laikā, lai Maskavas kluba spēlētājus sagaidītu godam. Tika sagādāts gan respektabls kauss, gan formas krekli abu komandu spēlētājiem.

Krievijas golferi labprāt Latvijā viesojās laikā, kad Jūrmalā risinājās „Jaunais Vilnis”, un paspēja apvienot golfu ar dažādām kultūras aktivitātēm. Viesu komandā spēlēja pasauli redzējuši un savā biznesā panākumus guvuši kungi, taču ne vienam vien bija negaidīti, ka reālā Latvija ir krietni savādāka un bez miņas no tā, ko nereti rāda Krievijas televīzijas.

Par turnīra dalībnieku labsajūtu tika gādāts ne tikai golfa laukumā. Svinīgajam saietam pēc sacensību pirmās dienas „Viesturu” kluba restorānā pašrocīgi jēru gatavoja Mališkovs, savukārt viens no Krievijas prominentākajiem advokātiem Aleksandrs Rapoports savu kulināro izcilību apliecināja īpašas teļa zupas uzburšanā.

Golfa diplomātija ļāva visiem turnīra dalībniekiem runāt vienā - golfa valodā, un abu komandu spēlētāji vienojās, ka „RussoBalt” izcīņa kļūs par ikgadēju notikumu. Nākamā gada vasarā Latvijas spēlētājus gaidīs Maskavā MCGC un Fiļevo klubā, kas no Gary Player projektēta slēgta tipa laukuma pārtapis par pusslēgtu.

Krievijā Latvijas golferiem būs jāpacenšas revanšēties, jo pašu mājās, spēlējot „Viesturos” un „Ozo” laukumā, ar divu punktu starpību izdevās uzvarēt tikai individuālajos mačos, bet ar to bija par maz. Pārāk daudz pirms tam tika pazaudēts greensomes un foursomes handikapa mačos.

Ar trīs punktu pārsvaru mačā uzvarēja MCGC komanda, savukārt pašmāju spēlētāji pirms atbildes turnīra varēs piestrādāt pie komandu stratēģijas, jo tieši pāru cīņās viesi iekrāja panākumam nepieciešamo pārsvaru.

„Russobalt” kausa izcīņa

Latvija – „Moscow City Golf Club” 13,5:16,5

I-Greensomes 2,5:3,5

I-Foursomes 2,5:3,5

II-Greensomes 1,5:4,5

II-Singles 7:5

Komandas (skat. arī 'Dienas foto')

MCGC

1

Indrek Miannik

2

Igor Fedorov

3

Sergey Shikharev

4

Andrey Butrimov

5

Ruslan Halimov

6

Alexander Pavlov

7

Dragan Ilich

8

Vladimir Deriabin

9

Alexander Makeev

10

Karen Gigolian

11

Boris Starikov

12

Sergey Vladimirov

 

 

 

 

 

 

 

Latvija

1

Tāivaldis Pētersons

2

Andrejs Bobrovs

3

Kristaps Krištopans

4

Jevgeņijs Nimets

5

Andris Fiļimonovs

6

Daris Lazdinis

7

Jānis Lielcepure

8

Igors Pedo

9

Viktors Burbo

10

Valērijs Karpmans

11

Jurijs Gorbovs

12

Nikolajs Sirotkins

 

Pēdējās izmaiņas , 02.08.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē