Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Langer īpašs gods

Ryder kausu izcīnījušās Eiropas komandas kapteinis Bernhard Langer izpelnījies īpašu karalienes Elizabetes atzinību. Par kalpošanu golfam vācietim piešķīra vienu no augstākajiem britu apbalvojumiem – īpašu Britu impērijas ordeni.

10 Ryder kausa izcīņu veterāns kļuva par Britu impērijas Izcilības ordeņa virsnieku, un šāds gods ārzemniekiem tiek izrādīts ļoti reti. Viens no atsevišķajiem izņēmumiem ir arī īrs Bob Geldof.

49 gadus vecais Langer Eiropas PGA tūrē ir guvis 42 uzvaras, un pirmā no tām bija 1980.gadā “British Masters”. Ryder kausa ieguvēju komandā viņš pirmo reizi spēlēja 1985.gadā, kad prestižā balva Eiropā atgriezās pēc 28 gadu pārtraukuma. Pēc tam Langer tas izdevās vēl četras reizes – pagaidām pēdējoreiz 2002.gadā.

1987.gadā Langer spēlēja Ryder kausa komandā, kas pirmo reizi uzvarēja Amerikā, taču par bavārieša un pārliecinātā katoļa karjeras virsotni Ryder kausa izcīņā uzskata komandas kapteiņa godu 2004.gadā.

Golfu Langer sāka spēlēt astoņu gadu vecumā, kad kabatas naudas dēļ sāka piestrādāt par kediju “Ausburg Golf & Country Club”. Pirmajā nopietnajā turnīrā – “German National Open” – viņš uzvarēja 1974.gadā, bet jau divus gadus vēlāk spēlēja Eiropas PGA tūrē, kur 1981.gadā guva “Order of Merit”.

ASV PGA tūrē Langer startēja 1984.gadā, un tur viņa lielākie panākumi ir uzvaras “US Masters” 1985. un 1993.gadā.

Pēdējās izmaiņas , 21.01.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē