Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Pēc pirmās dienas pagrabā

Igaunijā ceturtdien startēja Eiropas Golfa asociācijas (EGA) Izaicinājuma balvas izcīņa, kas U-18  vecuma grupā ir otrās līgas sacensības aiz Eiropas zēnu komandu čempionāta. Turnīra pirmajā kārtā Latvijas sāncenšiem veicās krietni labāk, un turpmākajās divās dienās nebūs viegli pakāpties augstāk par pēdējo vietu.

Jau pēc dalībnieku handikapiem bija nojaušams, ka Latvijas konkurentu izredzes vērtējamas augstāk, un pirmais raunds to tikai apliecināja.

Pirms sacensību otrās dienas Latvijas izlase priekšpēdējā vietā esošajiem igauņiem zaudē 18 sitienus. Nav maz, taču divās dienās šādu deficītu var atspēlēt, ja vien ir pienācīga meistarības bāze un palīdz arī veiksme.

Pirmajā raundā Latvijas izlasē labākais bija Kristaps Gulbis ar 84 sitieniem (+12 virs PAR), bet pa 86 sitieniem bija Robertam Vanagam un Svenam Ermansonam. Tālāk komandas iekšējā rangā sekoja Gustavs Jankavs (89), Rihards Tiļuks (101) un Roberts Eihmanis (103).

No sešiem spēlētājiem komandas rezultātā ieskaita piecus labākos, tādējādi Latvijas izlases rēķinā pēc pirmās dienas ir +86 virs PAR. Līderi deviņu komandu konkurencē pēc pirmā raunda ar +1 virs PAR ir zviedri, kas par 23 sitieniem apsteidz tuvākos konkurentus islandiešus.

Latvijas izlases treneris Arturs Krukovs golfs.lv pastāstīja, ka spēcīgākajās komandās dalībnieku vidējais vecums ir manāmi augstāks, tādēļ loģiski, ka daudzi konkurenti rāda nobriedušāku spēli. Arī handikapa atšķirības ar līderiem zviedriem runā skaidru valodu – Latvijas izlasē zemākais HCP ir 7,3, bet skandināviem visu sešu izlases spēlētāju HCP summa ir +5, tātad pat šādā aritmētikā starpība ir 12 punkti.

Krukovs vērtē, ka Latvijas jaunajiem golferiem nav tik stabila vēziena un pietrūkst čempionātu golfa pieredzes. Turklāt „Estonian Golf & Country Club” laukums no tālākajām izsitienu vietām ir sarežģīts, un tajā ir bedrītēs, kur bez taisniem sitieniem nav cerību uz labu rezultātu. Treniņraundā pat dažam bumbas esot aptrūkušās.

Reāli sasniedzams vidējais rezultāts Latvijas komandā būtu ap 85 sitieniem, un izredzes tikt garām igauņiem vēl nav zudušas, ja vien nākamajās kārtās komandā negadīsies uzreiz divi pagalam neveiksmīgi rezultāti.

Pēc sacensību pirmās dienas noskaņojums komandā ir kaujiniecisks, un nūjas mest krūmos neviens netaisās. Visas komandas turnīrā līdz sestdienas vakaram izspēlēs trīs raundus.

EGA Izaicinājuma balvas rezultāti

Pēdējās izmaiņas , 29.07.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē