Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Nākotnes čempioni

Trīs dienu sacensības trijos dažādos laukumos ir ļoti nopietns pārbaudījums, tādēļ trešdien noslēgtā Latvijas atklātā junioru čempionāta laureātus var droši dēvēt par labākajiem savās vecuma grupās. Dažā grupā iznākums varbūt arī izrādījies iepriekšparedzams, taču citviet intrigas netrūka līdz pat pēdējam sitienam.

Karjerā pēdējo Latvijas junioru čempiones titulu izcīnīja Māra Puisīte, vecāko meiteņu grupā trīs dienu summā nospēlējot ar -9 zem PAR. Puišiem 16 līdz 18 gadus veciem dalībniekiem pirmā vieta tika Rihardam Tiļukam.

Savukārt 13 līdz 15 gadus veco spēlētāju grupā par uzvarētājiem kļuva Roberts Vanags un Anna Diāna Švanka.

Ar augsta līmeņa rezultātiem vecākajās grupās gan var palepoties tikai retais čempionāta dalībnieks, un potenciāls nākotnes progresam ir pamatīgs. No 18 bedrītes ik dienu spēlējušajiem 55 junioriem tikai četri sasniedza rezultātu, kas vidēji raundā ir labāks par +10 virs PAR.

Jaunākiem golferiem 11 līdz 13 gadu vecumā labākie bija Kristaps Opits un Laila Forstmane. Lietuvietis Gediminas Markevicius bija klasi pārāks 9 līdz 10 gadus veco spēlētāju grupā, kur meitenēm nepārspēta par viena sitiena tiesu palika Marija Luīze Jučmane.

Klasiska drāma risinājās līdz 8 gadus veco zēnu grupā, kur Fēlikss Gavars uz dzelžaināku nervu rēķina spēja par vienu sitienu apsteigt Reini Budreiko. Meitenēm šajā vecuma grupā tikai ar sevi bija jācīnās Flērai Robinai Sprūdei.

Šīs sezonas junioru čempionātā spēlēja dalībnieku rekordskaits, un cerams, ka pēc sparīgiem treniņiem nākamgad kvantitāte būs pāraugusi arī nopietnā meistarības kvalitātē.

Pēdējās izmaiņas , 21.07.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē