Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Statistiķi skaita (II)

Ja par katru izdarīto sitienu PGA spēlētāji maksātu vienu dolāru, tūres komisārs Tim Finchem varētu ieņemt 55.vietu US PGA naudas pelnītāju listē. Bet daži sitieni ir vairāk vērti nekā citi…

4. Phil Mickelson

Labāko sitienu četrinieku “Golf Magazine” versijā noslēdza Phil Mickelson. Ar sitienu pēdējās kārtas pēdējā bedrītē “PGA Championship”. Viņam PAR 5 bedrītē izdevās izcils trešais sitiens no rafa pie grīna.

Lai viņu nedēvētu par labāko no spēlētājiem, kas karjerā spējis uzvarēt tikai vienā “Major”, Mickelson bija vajadzīgs neliels brīnums, un to viņš paveica. Kreilis ar vedžu izcili piesita bumbiņu metra attālumā no bedrītes, un ar vienkāršu ripinājumu guva bērdiju, kas ļāva svinēt uzvaru.

“Tādus čipus savā pagalmā biju sitis desmitiem tūkstošu,” atceras Mickelson. “Bumbiņas pozīcija (lie) nebija slikta, taču tā bija nedaudz iesēdusies. Situ agresīvi, un bumbiņa smuki uzlēca gaisā, aizripojot pie bedrītes. Bija lieliski sajust, ka ir izdevies tas, ko vēlējos.”

3. Birdie Kim

Laureātu trijniekā iekļuva arī dāma, turklāt ne Annika Sorenstam, bet Birdie Kim, turklāt ar sitienu, ko speciālisti nosauca par briesmīgu. Dāmu “US Open” pēdējā kārtā pēdējā bedrītē (PAR 4) Kim bedrītē trāpīja ar trešo sitienu no grīna pie bunkura.

Tobrīd Kim dalīja līderpozīcijas ar Morgan Pressel, kas nāca nākamajā grupā. Sitiens iznāca par plānu, un pēc golfa teorijas 99 gadījumos no 100 šādā situācijā bumba pat nepaliek uz grīna, kur nu vēl lai trāpītu bedrītē.

Taču šoreiz golfa dievības bija lēmušas savādāk – trāpījusi tieši pa vidu karoga kātam, bumbiņa ievēlās bedrītē, sagādājot sitējai karjerā pirmo “Major” uzvaru. Pēc šī sitiena žurnālisti visos iespējamos veidos atgādināja viņas vārdu, piesaucot arī karmu, likteni un maģiju.

“Centos, lai dabūtu PAR. Nu vismaz bugiju, kas varbūt saglabātu kādas cerības,” sitienu atceras Kim. “Gribēju dabūt bumbiņu tuvu karodziņam, un nemaz nedomāju par trāpīšanu bedrītē. Tas ir neticami.”

Turpinājums sekos…

Pēdējās izmaiņas , 24.01.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē