Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Pēc junioriem sāk lielmeistari

Ar pirmo sitienu no tee ceturtdien sākās 150. "British Open", kas risinās golfa mūžsenajā mājvietā Sentendrjūsas Vecajā laukumā. Taču pirms pasaules labākajiem golferiem sākt spēli turnīrā, kas pirmo reizi notika jau 1860. gadā, savu "Open" izspēlēja juniori, kuru vidū bija arī Latvijas golferi.

Juniori spēlēja "Lundin Golf Club" laukumā, kas atrodas tikai pārdesmit kilometru no Sentendrjūsas. Tāds arī ir turnīra rīkotāju R&A mērķis, lai visas pasaules jaunieši satiktos netālu no lielā "Open" norises vietas un sajustu lielā golfa noskaņas.

Ik otro gadu rīkotajā junioru "Open" spēlē dažādas meistarības dalībnieki, kas atkarībā no handikapa tādēļ iedalīti Zelta, Sudraba un Bronzas līgās. Latviju šoreiz pārstāvēja Svens Ermansons un Ieva Čače.

Svens startēja Sudraba līgā, kur ierindojās trešajā desmitā, bet visu dalībnieku vērtējumā viņš dalīja 95. vietu. Savukārt Ieva ne tik daudzskaitlīgajā Bronzas līgā bija septītā, apsteidzot lielāko daļu tiešo konkurentu, bet absolūtajā rezultātu tabulā dalīja 105. vietu.

Abiem Latvijas spēlētājiem veiksmīgāka bija pirmā no divām sacensību dienām - Svena rezultāti divos raundos bija 86 un 88 sitieni, turpretim Ievai - 91 un 95 sitieni.

Zelta līgā, kur spēlēšana ilga trīs dienas, uzvarēja vienīgais zem PAR nospēlējušais dalībnieks japānis Kenta Konishi ar -2 zem PAR. Itin droši var apgalvot, ka pēc vairākiem gadiem kāds no junioru "Open" dalībniekiem tiks pasaules profesionālā golfa elitē, sekojot Sergio Garcia, Paula Creamer un Rory McIlroy pēdās.

Junioru "Open" rezultāti (pēc sacensību noslēguma Sudraba un Bronzas līgās)

Pēdējās izmaiņas , 15.07.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē