Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

"Viesturos" jubilejas čempioni

Zīmīgā dienā par golfa kluba "Viesturi" čempionāta uzvarētājiem sitienu spēlē kļuva saules nenogurdināmie Vilis Krištopans un Linda Dobele. Divu dienu turnīra noslēgumā pulcējušies golferi aplausus veltīja ne tikai jaunajiem čempioniem, bet arī "Viesturu" laukumam tā 12 gadu jubilejā.

Turnīra otrā diena izvērtās smagāka vairāku apstākļu dēļ - pirmkārt, jau pats otrās dienas faktors rada papildu spriedzi un atbildību, turklāt šoreiz iedarbojās arī cepeškrāsns efekts. Vējš atšķirībā no sestdienas bija noģībis pirmais, un pēdējo flaitu spēlētājus saule jo īpaši spieda pie zemes.

Pēc neoficiāliem, taču gana autoritatīviem mērījumiem, gaisa temperatūra "Viesturu" laukumā svētdien sasniedza 32,5 grādus, kas varētu pretendēt uz Latvijas golfa sacensību rekordu. Svelmei katrs turējās pretim kā mācēja, lietojot ūdeni gan iekšķīgi, gan ārīgi, gan arī paslēpjoties no saules dienvidnieciskā stilā (skat. 'Dienas foto').

Kungu konkurencē cīņas kulminācija bija pēdējās trijās bedrītēs, kuras tābrīža līderi Krištopans un Kārlis Eniņš uzsāka ar vienādu rezultātu. Krištopans visas trīs atlikušās bedrītes izspēlēja ar PAR, savukārt Eniņš tika pie diviem bugijiem, kas svaru kausus nosvēra par labu pieredzei, nevis jaunības sparam. Flaita trešais spēlētājs Toms Redlihs bija trešais arī sacensību kopvērtējumā, Eniņam zaudējot vienu sitienu.

Uzvarētāja uzrunā Krištopans gan lielu paldies teica laukumam par pareizās vietās augošiem kokiem, jo pretējā gadījumā pēdējās bedrītes izspēle varēja sagādāt lielāku ciparu. Uzvarētāja rezultāts summā bija +20 virs PAR (160 sitieni).

Dāmu konkurencē otrā sacensību diena Dobelei bija veiksmīgāka nekā pirmā, ļaujot Lindai kļūt par pārliecinošu uzvarētāju summā ar +17 virs PAR (157 sitieni). Jau ar medaļu kaklā Linda rezumēja, ka spēle no zilajām izsitienu vietām ļauj "Viesturu" laukumu ieraudzīt pavisam savādāku, un par vieglu tas nav nosaucams. Uz otro vietu kopvērtējumā pakāpās Indra Eniņa, bet trešo vietu izcīnīja Daiga Puisīte.

Tāpat medaļas saņēma labākie dažādās vecuma grupās "GK "Viesturi" biedru ieskaitē.

Var arī izdarīt secinājumu, ka pilns cikls Latvijas golfā ir tieši 12 gadi. Ja 1998. gada 11. jūlijā "Viesturu" atklāšanas turnīrā bija auksti, un debesis ar zemi kopā jauca nelieliem grēku plūdiem līdzīgas lietavas, tad 12 vasaras vēlāk tiek sasniegts saules un karstuma rekords.

Turnīra noslēgumā bija rodama arī kāda neliela futbola nots - spāņu virtuves noskaņās ieturētas golferu īpašu atzinību izpelnījušās pusdienas, un kas zina, varbūt Kastīlijas tveice Latvijā liecina par drīzu Pasaules kausu Spānijai.

Pēdējās izmaiņas , 11.07.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē