Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Pēterburgas ambīcijas

Ar plašu vērienu par jauniem būvniecības projektiem pavēstījuši zviedru investoru grupas pārstāvji Sanktpēterburgā. Kaimiņi no Baltijas jūras tālākā krasta esot gatavi Krievijas ziemeļu galvaspilsētā ieguldīt 240 miljonus dolāru, lai realizētu divus projektus vēsturiskās vietās - Carskoje selo un Gatčinā pie Demidovu dzimtas muižas.

Pie Carskoje selo tapšot ekskluzīvs golfa komplekss par 180 miljoniem dolāru, tiesa par daļu no ieguldāmās summas īpašniekiem acīmredzot nāksies restaurēt vēsturiskas ēkas, kas pavērtu iespēju zemes ilgtermiņa nomai. Gatčinā paredzēts vienkāršāks projekts "tikai" par 60 miljoniem dolāru. Skaidrs, ka sola būvēt ne tikai golfa laukumu ar kluba māju un apkalpošanas infrastruktūru, bet arī dzīvojamās mājas.

Kā projekta finansētāju pula pārstāve nosaukta Zviedrijas kompānija "Semren och Mansson Architectkontor AB", kuras akciju kapitāls ir tikai 100 000 Zviedrijas kronu (7500 latu). "Semren och Mansson Architectkontor AB" ģenerāldirektors Magnus Mansson skaidro, ka ieguldījumu lielākā daļa būs no Zviedrijas un citu Eiropas valstu kompānijām.

Mansson cer, ka Carskoje Selo laukumā varēs spēlēt jau 2008.gadā.

Uz šo pieteikumu fona pavisam pieticīgs un lēns izskatās trešais projekts, taču tieši tas ir attīstīts vistālāk. Oktobrī Ļeņingradas apgabala varas iestādes piešķīra 100 hektāru zemes golfa kompleksam, ko līdz 2010.gadam sola uzcelt "Grippi Finland". Arī tur paredzēts 18 bedrīšu laukums un privātmājas, bet investīciju kopējais apjoms ir 13 miljoni eiro.

Tikmēr Sanktpēterburgas golfa kluba "Djuni" prezidents Sergejs Spicins brīnās, vai tiešām izdosies piesaistīt tik daudz tūristu, lai visi jaunie projekti plauktu un zeltu. Sanktpēterburgā golfu spēlē ap 200 cilvēku, un "Djuni" klubs nav iznīcis tikai pateicoties kluba biedru iemaksām. Pēc Spicina aprēķiniem Sanktpēterburgā 18 bedrīšu laukuma uzturēšana gadā izmaksā pus miljonu dolāru, turklāt jārēķinās ar laukuma kopšanas speciālistu trūkumu.

Pēdējās izmaiņas , 26.01.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē