Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Tik dažādas uzvaras

Par vienu no visu laiku spraigākajām turnīru galotnēm svētdien parūpējās trīs pretendentes uz uzvaru dāmu konkurencē, līdz tikai uz pēdējās bedrītes grīna kļuva skaidrs, ka arī šogad par LMT Latvijas amatieru čempioni kļuvusi Māra Puisīte. Savukārt kungiem Kārlis Broders godam izpildīja savu pienākumu izspēlēt līdz galam un uzvarēt.

Par Māras cīņu turnīra pēdējā dienā ar Lauru Jansoni un savu māsu Kristu Puisīti varētu sarakstīt veselu opusu vairākos cēlienos. Vispirms Māra pazaudēja savu pārsvaru un jau pēc 2. bedrītes vadību pārņēma Krista. Pēc 10. bedrītes Kristas pārsvars pār Māru sasniedza trīs sitienus, bet pār Lauru - četrus.

Vēl pēc 14. bedrītes Krista bija par diviem sitieniem priekšā Mārai, par trim Laurai, taču tad sākās tāda galotne, ka līdz tam savstarpēji runīgās meitenes no visa pārējā atslēdzās, un palika tikai katrai sava spēle.

Iepriekš ne visai ar puteri labās attiecībās bijusī Māra 15. bedrītē ieripināja monstrīgi tālu un lejupejošu ripinājumu, stabils bērdijs izdevās arī Laurai, bet Kristai - PAR. Pēc nākamās bedrītes jau līderu maiņa - Mārai vēl viens spožs bērdijs, mīnusiņu nopelna arī Laura, savukārt Kristu pieviļ ripināšana, kā rezultātā bugijs.

Tātad divas bedrītes pirms finiša Māra vadībā ar vienu sitienu pār Kristu, bet Laura no līderes atpaliek trīs sitienus. Taču tā vēl nav visa intriga - 17. bedrītē Kristai pienāk laiks mocībām rafā, pretējā fērveja pusē nepatikšanās Māra, bet Laura savu bērdiju sēriju pagarina līdz trim bedrītēm.

Pēc visa tā skatītāji sajūsmā un jau apcer iespējas par divkāršu vai pat trīskāršu pārspēli, jo pirms pēdējās bedrītes līderpozīcijas dala Māra un Laura, bet Krista atpaliek tikai par vienu sitienu, turklāt vienīgā izsit perfektu draivu. Laura pēc norauta draiva no teju 200 metriem pretvējā spēj ar vudu tikt gandrīz līdz grīnam, savukārt Māra no nepateicīgas pozīcijas labās puses semirafā raida bumbiņu uz grīna.

Tikmēr Kristai otrais sitiens neizdodas iecerēti labi, kā rezultātā tālāk jāspēlē pāri bunkuram. Izredzes uz bērdiju pagalam, taču PAR pēc teicama piča izdodas saglābt. Savukārt Laurai trešais sitiens izdodas krietni par īsu, un glābējs nebija iepriekš vairākkārt glābušais puteris. Lauras bugijs nozīmē iespēju Mārai ar PAR kļūt par čempioni, un pēc klasiska divputa tā arī notiek.

Vēlāk Māra atzina, ka neatceras, kad viņai golfa laukumā pēdējoreiz būtu drebējušas rokas, lai gan daudz spēlēts ļoti nopietnos turnīros daudzās valstīs. Taču šoreiz mērķis bija uzvara, nevis vienkārši labs rezultāts, tādēļ spriedze bija nokaitējusi gaisotni līdz baltkvēlei.

Turklāt Lauras trīs bērdiju sērija tik strauji un nopietni pēkšņi izmainīja situāciju uz līderu tablo, ka visām trim spēlētājām viens lieks sitiens varēja nozīmēt atšķirību starp uzvaru un 3. vietu.

Cerams, ka ne mazāk intriģējošas cīņas būs redzamas arī vēlāk šogad "Rietumu banka Latvian Open" sacensībās. Tajās gan nepiedalīsies Kārlis Broders, jo startēs Eiropas amatieru čempionātā, kur viņam būs nopietni konkurenti.

Šoreiz kungiem atlika cīnīties tikai par 2. vietu, un Kārlim arī pietrūcis īstas motivācijas cīnīties par augstu rezultātu. Arī cīnoties ar sevi Kārlis finišā tuvāko konkurentu savu tēvu Mārci Broderu apsteidza par 24 sitieniem, tātad trešdaļu laukuma. Laureātu trijnieku noslēdza Tālivaldis Pētersons, kam par vienu sitienu izdevās apsteigt Kristapu Gulbi.

Turnīra noslēgumā Māras rezultāts bija +10 virs PAR, Laurai un Kristai pa +11, taču labāks rezultāts pēdējā raundā (74) 2. vietu nodrošināja Laurai. Kārlim par čempionu izdevās kļūt ar +12 virs PAR.

Visi turnīra dalībnieki varēja uz savas ādas pārbaudīt, ko nozīmē golfs kā sporta veids. Krietni lielākā distance, sarežģītas karoga pozīcijas un trīs dienu spēle nav atpūta, taču arī pie mums netrūkst golferu, kas to novērtē un izbauda.

Pēdējās izmaiņas , 04.07.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē