Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Kad jāuzbrūk karogam

Lielākā daļa golfa laukuma elementu ir statiski, un dienu no dienas nemainās. Taču ir citi faktori, kas liek katru reizi vienu un to pašu bedrīti izspēlēt savādāk. Tie ir ne tikai laika apstākļi – vējš un mitrums, bet arī karoga pozīcija uz grīna.

Jo labāks spēlētājs, jo lielākas ir izredzes uzsist bumbiņu nevis vienkārši uz grīna, bet gan pēc iespējas tuvāk karogam. Un kurš gan to nevēlas? Lai izdotos, būtiski ir noteikt, no kuras fērveja daļas visizdevīgāk uzbrukt karogam.

Lai gan PAR 4 bedrītē no izsitiena vietas var būt grūti un reizēm pat neiespējami karoga pozīciju noteikt pietiekami precīzi, ja karogs tomēr ir redzams, tad vajadzētu saprast, kurā grīna pusē tas atrodas. Zinot to, kļūs skaidrs, no kuras fērveja daļas ir labākās izredzes piesist bumbu vistuvāk karogam.

Visbiežāk izdevīgākā būs tā fērveja daļa, no kurienes paveras iespēja sist uz pēc iespējas lielāku grīna daļu. Taču jāņem vērā šķēršļi, kas sargā pieeju grīnam. Karogs var būt iespiests, piemēram, starp bunkuru un ūdens šķērsli, kas par pareizāko mērķi padarītu grīna vidu.

Apsverot sitienu uz grīnu, pēc iespējas precīzi jānosaka karoga attālums no grīna malām. Atšķirība, ja tas būs trīs metrus no tuvākās, vai tālākās grīna malas, nūjas izvēlē pirms liela grīna var nozīmēt pat trīs dzelžu numurus.

Spēlējot kārtējo bedrīti, nekad nevajag palaist garām iespēju novērtēt karogu pozīcijas uz citiem grīniem, kur vēl tikai nāksies spēlēt. Šādas zināšanas vienmēr atnaksājas, raksta “Golf Magazine”.

Pēdējās izmaiņas , 27.01.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē