Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Aksiomu diena

Ar milzu pārsteigumiem LMT Latvijas amatieru čempionāta pirmā diena neizcēlās, un diez vai bija pamats tos gaidīt. Drīzāk sacensības atgādināja vecu patiesību, ka golfs nav brīnumu spēle. Līderi pēc pirmās dienas ir Māra Puisīte un Kārlis Broders, turpinot analoģiskus pērnā gada panākumus.

Kārlis pirmās 18 bedrītes izspēlēja ar 75 sitieniem jeb +3 virs PAR un kļuva par pārliecinošu līderi. Tuvākais sāncensis līderim ir viņa tēvs Mārcis Broders, kurš atpaliek par septiņiem sitieniem. Trešo vietu pirms otrās kārtas dala Gustavs Jankavs un Kristaps Krištopans ar 83 sitienu rezultātu, savukārt piektais ar 84 sitieniem ir Kristaps Gulbis - tā paša Ernesta Gulbja brālis.

Ja kāds bukmeikeru kantoris pieņemtu derības uz Latvijas golfa amatieru čempionu, likmes noteikti būtu nevis par to, vai uzvarēs Kārlis, bet gan ar kādu pārsvaru pār konkurentiem tas notiks. Protams, divas kārtas pirms turnīra noslēguma kronēt čempionu vēl ir pāragri, taču tikai kas neparedzams varētu liegt Kārlim ceturto reizi karjerā tikt pie čempionu kausa.

Toties sestdiena būs izšķiroša cīņā par tiesībām trešajā raundā spēlēt pēdējā čempionu flaitā, un te nu kandidātu netrūkst. Pirmā raunda rezultāti atgādināja, ka spēle no baltajiem tee ļauj laukumu ieraudzīt pavisam savādāku, un beigās plāni allaž klājas tiem, kas pēkšņi iedomājas izpildīt brīnumus, kas nav savienojami ar paša handikapa līmeni.

Dāmu konkurencē, kā jau droši varēja sagaidīt, prognozes pēc pirmā raunda ir priekšlaicīgas. Māras pieteiktās pretenzijas uz uzvaru ir gatavas apšaubīt gan Laura Jansone, gan Krista Puisīte, un arī sestdiena būs vēl tikai puse no atlikušā ceļa uzvarētājas noteikšanā.

'Dienas foto' redzamā Māra pirmajā kārtā nospēlēja ar 74 sitieniem jeb +2 virs PAR, kas ļāva par diviem sitieniem apsteigt Lauru. Vēl par vienu sitienu vairāk bija līderes vecākajai māsai Kristai, kura pēc pirmās dienas ir trešā.

Kam mērķis kungu konkurencē ir pacīnīties par kata pārvarēšanu, varēs būt puslīdz droši par tikšanu pēdējā raundā, ja abas dienas nospēlēs ar divciparu skaitļa rezultātu.

"Ozo" kluba mājā tuvāk vakaram ieradās arī kāds negaidīts viesis - rosīgā noskaņa šķita gana interesanta kādam zalktēnam, kas paspēja iepazīties pat ar kluba veikala sortimentu. Taču īpašu labvēlību tā arī nesagaidījis, abinieks ar laukuma grīnkīpera Mārtiņa Šternberga uzstājīgu gādību bija spiests pārcelties uz attālākiem apvidiem.

Pēdējās izmaiņas , 02.07.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē