Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Katram savs

Viens no īsākajiem ceļiem uz rezultāta uzlabošanu ir savu iespēju apzināšanās. Tas nav jāuztver kā pazemojums - vienkārši jāsaprot, ka jāspēj savu līmeni objektīvi novērtēt. Līdzko vājāk sagatavots spēlētājs mēģina pārņemt pieredzējušāka golfera spēles stratēģiju, sabrukums nav ilgi jāgaida. Lielākajā daļā situāciju ir bīstami domāt kā pro, jo tas nekavējoties ietekmē rezultātu, atgādina "Golf Magazine".

Kā savu spēli organizēt vidusmēra amatierim? Lūk, daži padomi:

-Sitieni uz grīnu

Jūsu mērķis ir dabūt bumbiņu uz grīna. Ja tā būs tuvu karogam - jauki, taču neļaujiet šai iespējai ietekmēt nūjas izvēli. Lielākajai daļai golferu sitienos līdz grīnam pietrūkst distances, bieži vien diezgan jūtamas. Maz ticams, ka pārsitīsiet pāri grīnam, drīzāk jums neizdosies aizsist tik tālu kā iedomājaties. Tādēļ neņemiet pārāk liela numura nūju. Pārbaudiet distanci, un ņemiet nūju, kas dod distanci līdz grīna vidum. Jūsu mērķis ir grīna vidusdaļas tuvākā zona.

-Uz grīna

Neko nesarežģījiet. Piemēram, izvērtējot ripinājuma līniju, grīna lauzumu nolasiet tikai no viena leņķa - aiz bumbiņas. Tad nostājieties un sitiet. Tas nekas, ka profesionāļi lauzumu pēta arī no bedrītes pretējās puses un pat no sāniem. Taču viņiem ir citas prioritātes. Viņi ir pārliecināti, ka sitiens būs labs, un var atļauties meklēt īpaši precīzu ripināšanas līniju.

Jums galvenokārt jādomā, lai sitiens būtu vienmērīgs un plūstošs, un bumbiņa veiktu vajadzīgo distanci. Ir svarīgi attīstīt labu ripināšanas izjūtu, tādēļ nav vajadzīgs papildus novērst uzmanību ar ripināšanas līnijas pētīšanu no daudziem punktiem. Pietiks aiz bumbas pietupties, izvēlēties līniju un sist.

Pēdējās izmaiņas , 01.02.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē