Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Pēc 40 gadiem triumfs Eiropai

Ziemeļīrs Graeme McDowell svētdien sarežģītos laikapstākļos vislabāk spēja pielāgoties "Pebble Beach Golf Links" laukumam un kļuva par Eiropai pirmo "US Open" čempionu pēdējos 40 gados. Par viena sitiena tiesu atpalika Francijas golferis Gregory Havret, kurš "US Open" spēlēja pirmo reizi karjerā.

McDowell pēdējā raundā nospēlēja ar 74 sitieniem jeb +3 virs PAR, taču dabas spēki nebija golferiem diez ko draudzīgi, un mīnusu rezultāti vējainajā pēdējā raundā bija retums.

Trijnieku noslēdza vēl par sitienu vairāk nekā Havret savākušais divkārtējais "US Open" čempions dienvidafrikānis Ernie Els. Viņam ar viena sitiena tiesu sekoja divi slavenākie amerikāņi Phil Mickelson un Tiger Woods, kuriem pēdējais raunds arī bija plusos attiecīgi ar 73 un 75 sitieniem.

Woods pēdējā raundā ātri izrakstījās no čempiona kausa pretendentu skaita, 10 bedrītēs iekrājot piecus bugijus, un vēlāk teica, ka pieļāvis trīs mentālas kļūdas, kuru dēļ vairs nevarēja cerēt uz uzvaru.

Otrajā deviņniekā jo īpaši sarežģītāk bija spēlēt līderu galam, jo vēlāk pēcpusdienā okeāna vēji pieņēmās spēkā. Četru raundu finišā McDowell cepuri pacēla pēc 284 sitieniem, tātad vienīgais nebija plusos pret laukumu.

Pēc uzvaras McDowell teica, ka neticami sarežģītā laukumā piepildījies viņa dzīves sapnis, un atzīmēšanā noteikti neizpaliks pāris pintes "Guinness". "Es cieši turējos pie spēles plāna, kas paredzēja būt pacietīgam, mierīgam, sist ar mierīgu svingu un neļaut sevi ietekmēt citu puišu rezultātiem," viņš teica.

McDowell gan atzina, ka pilnībā plāns izdevies tikai pirmajās 10 bedrītēs, kad pēc diviem bugijiem un slikta draiva tomēr nenocieties un paskatījies uz rezultātu tablo. Pēdējā bedrītē čempions apzināti spēlējis uz vieglu PAR, lai nepieļautu nervus bendējošas situācijas galotnē.

Pirms noslēguma kārtas ar trīs sitienu pārsvaru vadībā bijušais amerikānis Dustin Johnson pēdējās 18 bedrītēs iekrita uz 82 sitieniem un beigās dalīja 8. vietu.

"US Open" rezultāti 

Pēdējās izmaiņas , 21.06.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē