Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Godam ielīgots

Pretstatā pelēcīgajiem un brīžiem caurajiem mākoņiem sestdien gaišas noskaņas valdīja "Viesturos", kur golferi vienojās cēlam mērķim, piedaloties Līgo kausa izcīņā. Bija gan kausi uzvarētājiem un dažādas balvas labākajiem, gan dažādas izklaides un izpriecas, taču galvenais, ka mazās Annas Timofejevas veselības uzlabošanai spēlētāji un viesi kopīgiem spēkiem sagādāja vairāk nekā 3000 latu.

Deviņu bedrīšu stableford turnīrā par absolūto uzvarētāju kļuva Ģirts Rēvalds, kurš ar legāla ziedojumu dopinga palīdzību iekrāja 26 stableford punktus. 'Dienas foto' redzamais uzvarētājs bija arī lielākais ziedotājs, taču pēc aculiecinieku teiktā, tas tikai papildināja arī citādi veiksmīgu viņa spēli.

Dāmu konkurencē ar 26 punktiem uzvarēja Tatjana Grigorjeva, un kopvērtējumā Rēvalds par lielā Līgo kausa ieguvēju kļuva tikai, pateicoties labākam handikapam.

Garlaicīgi nebija arī viesiem kluba mājā, jo vietējā televīzija no vairākām kamerām laukumā translēja uz lielā ekrāna redzamu tiešraidi, kurā bija gan spēles mirkļi, gan intervijas ar spēlētājiem. Speciāli samontētu Līgo kausa filmu saņems katrs pasākuma dalībnieks.

Ārpus golfa liela interese bija par "Segway" braucamajiem, kas dažviet golfa laukumos tiek izmantoti kartu vietā. Tāpat varēja izvizināties ar haskiju suņu pajūgu, iemēģināt pretim kluba mājai atvērto petanka laukumu, kas izveidots pēc visiem oficiālajiem standartiem, kā arī novērtēt hole in one "Lexus", kuru būs iespēja gūt 25. jūlija turnīrā.

Turnīra atbalstītāji "DnB Nord banka" pasniedza speciālas balvas lielākajiem ziedotājiem - Rēvaldam un Ingai Muciņai. Savukārt Rēvalds balvas ne tikai saņēma, bet arī deva - viņa "Veselības centra 4" SPA būs gaidīta Annas Timofejevas māmiņa, lai gūtu spēkus un stiprinātu dzīvesprieku pēc nebūt ne vieglās ikdienas.

Pasākumam bija daudz atbalstītāju - "Prike" ar plašu dzērienu klāstu, "Pure Food" ar iespaidīgiem balvu spainīšiem, kurus tā smaguma dēļ ne kurš katrs laureāts riskēja pacelt, gan arī "Islande Hotel", "Ruuki" un Laura restorāni.

Katrā bedrītē bija iespēja tikt pie atsevišķas balvas, un bez īpašniekiem tās nepalika. Gavrilovu ģimene, pateicoties Lidijas Gavrilovas tālsitienam 9. bedrītē, varēs doties uz Laura restorānu, savukārt Vitālijs Gavrilovs par tālāko izsitienu 1. bedrītē tika pie "Hennessy", ko gan ar cēlu sirdi dāvāja Dāmu klubam.

Par "Hennessy" kavalieriem dažādās bedrītēs kļuva arī Ivars Eniņš, Vilmārs Jansons un Edward Charnock. Salienas golfa direktors savu guvumu atvēlēja izsolei, tādējādi vēl papildinot ziedojumu kasi.

Precīza ziedojumu summa būs atkarīga no valūtu kursa, taču provizoriski tika savākti 3213 lati. Golfa turnīra dalībnieku devums bija 2407 lati, bet pārējo saziedoja viesi. Savu artavu sniedza arī tādi golferi, kas turnīrā nevarēja piedalīties - Vilnis Priedītis ieradās uz brīdi, lai briedinātu ziedojumu krātuvi.

Mazās Annas kontu papildināja arī trīsciparu summa par divām izsolītām gleznām, ko uz vietas mākslinieces virsvadībā radīja paši golferi. Jauno un talantīgo otas debitantu veikums, ko varētu dēvēt par "Četras saules ar zirgu", visbeidzot nonāca golfa kluba "Viesturi" īpašumā, bet ne tik jauno, taču neapstrīdami talantīgo golferu kopīgiem spēkiem veidotā glezna vairāk bija ieturēta reālisma manierē, un turpmāk būs aplūkojama Salienas golfa klubā.

Gleznotāju talantu sevī meklēja arī vairāki īpaši sportiski turnīra dalībnieki - Latvijas hokeja izlases vārtsargs Edgars Masaļskis un nesenais Latvijas valstsvienības basketbolists Edgars Šneps.

Lielu paldies visiem pasākuma dalībniekiem un atbalstītājiem par atsaucību saka "Viesturu" klubs, "Viesturu" īpašnieks Igors Mališkovs un ģenerāldirektore Sandra Opite. Arī Annas vecāki bija gandarīti par atbalstu, kas palīdzēs meitenītei ilgajā ceļā uz labu veselību.

Golfa klubs "Viesturi" visiem turnīra dalībniekiem kā pateicību dāvā trīs brīvdienu green fee (izņemot sacensību dienas). Tie, kam ir gada karte vai abonoments, savu bonusu var atvēlēt līdzi paņemtam draugam.

Pēdējās izmaiņas , 19.06.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē