Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Ietaupīt ar stratēģiju

Katram golferim ir iespēja uzlabot meistarību bumbiņas sišanā, taču ātrāks veids tikt pie labāka rezultāta varētu būt pārskatīta spēles stratēģija. Ne viens vien ir pārliecinājies, ka agresīva stratēģija var izmaksāt vairāk sitienu nekā ietaupīt.

Tādēļ labāk ir izvēlēties "mierīgu" stratēģiju, kas balstās uz racionālu veselā saprāta diktētu noteikumu ievērošanu, un tas nebūt nav tas pats kas piesardzīga, vai pat bailīga stratēģija, raksta "Golf Magazine"

Lai gan ir aizraujoši katrā bedrītē cerēt uz bērdiju, tas ne vienmēr ir gudri. Jābūt pacietīgam, lai uzbrukumam izvēlētos īsto brīdi, un nemēģinātu tikt pie bērdija bedrēs, kur tas saistīts ar lielu risku, bet izvēlētos tam atbilstošākas bedrītes.

Katrā laukumā ir gan grūtas bedrītes, gn vieglākas ar mazāk šķēršļiem, kas ļauj pretendēt uz ko vairāk. Tieši šajās bedrītēs var mēģināt tikt zem PAR, jo arī pēc mazāk veiksmīgiem sitieniem paliks labākas izredzes izglābties, ja gadīsies sastrādāt brīnumus.

Tāpat nemēģiniet no fērveja pagrieziena (dogleg) nogriezt pārāk lielu stūri - sitiens ar vedžu no fērveja atstās vairāk cerību uz bērdiju nekā būs izredžu uz PAR no rafa. Tāpat sitiens uz karodziņu pie dīķa vai bunkura nozīmē attiecīgi lielāku risku bumbiņu pazaudēt vai sist no smiltīm. Pat 25 metrus tāls ripinājums ir vieglāks par 10 metrus tālu sitienu no bunkura.

Vismaz sarežģītajās bedrītēs ieklausieties sava saprāta racionālajā balsī, un pierunājiet sevi atstāt iespēju riskēt uz kādu nākamo vieglāku bedrīti. Nedaudz pacietības pareizā brīdī uzreiz atspoguļosies rezultātu kartiņā.

Pēdējās izmaiņas , 02.02.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē