Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Līderu trīsvienība Peblbīčā

Sekojot spraigajai pašmāju turnīru un daudzu citu notikumu virtenei, var pat nepamanīt, ka sācies viens no gada nozīmīgākajiem notikumiem ASV PGA tūrē. Pēc pirmās sacensību dienas “Pebble Beach” laukumā “US Open” līderpozīcijas dala trīs golferi no dažādiem kontinentiem, savukārt spožajām slavenībām starts padevās pagalam pelēks.

Nospēlējot ar –2 zem PAR jeb 69 sitieniem, vadībā ir brits Paul Casey, Brendon de Jonge no Zimbabves un mājinieks Shaun Micheel.

Casey panākumi bumbiņas sišanā bija visai viduvēji, taču anglis to kompensēja ar izcilu ripināšanu (23 puti), mudinot eiropiešus aizdomāties, ka pēc 40 gadu pārtraukuma varbūt šoreiz par “US Open” čempionu kļūs Vecās pasaules golferis.

Arī Micheel bija draugos ar puteri, raunda izspēlē ripinot tikai 22 reizes, savukārt de Jonge savā debijas “US Open” par Zimbabves golfu atgādināja ar īglu 14. bedrītē, trāpot mērķī ar vedžu.

Seši golferi pirmajā kārtā nospēlēja ar 70 sitieniem, un viņu vidū var izcelt mazpazīstamo spāni Rafael Cabrera-Bello, kam acīmredzot ir ļoti stabila nervu sistēma.

Cabrera-Bello spēlē karjerā pirmajā “Major”, un ceļš uz Peblbīču 26 gadus vecajam golferim no Kanāriju salām izvērtās itin raibs. Vispirms viņš vīzas problēmu dēļ netika lidmašīnā un uz dienu aizkavējās Madridē, pēc tam pats aizlidoja uz Sanfrancisko, bet viņa nūjas – uz Filadelfiju. Treniņu raundā “US Open” debitants izgāja ar palienētiem vedžiem, lai daudzmaz iepazītu laukumu.

Taču līdz pirmā raunda startam viss nokārtojās, un Cabrera-Bello varēja parādīt, kādēļ viņš Spānijā nepārtraukti bija junioru čempions no septiņu līdz 18 gadu vecumam.

Tikmēr Tiger Woods un Phil Mickelson pat pa abiem nespēja iekrāt nevienu bērdiju. Turklāt Woods pirmajā deviņniekā visus grīnus sasniedza ar GIR, taču puteris pagalam neklausīja, kā rezultātā raundā 34 puti. Woods dienu noslēdza ar 74 sitieniem – par vienu sitienu labāk nekā Mickelson.

Pēc raunda Woods mazos Peblbīčas grīnus nosauca par drausmīgiem, sakot, ka tie ir nelīdzeni. Rīkotāji gan nesteidzās trīskārtējam “US Open” čempionam piekrist, norādot, ka 156 dalībnieku gadījumā uz ideālu var tikai tiekties.

Ian Poulter, kurš pēc pirmās kārtas dala 4. vietu, uzsvēra, ka laukums ir sarežģīts, un nav nekāda pamata gaidīt, ka turpmākās trīs dienas golferiem būs vieglākas.

"US Open" rezultāti

Pēdējās izmaiņas , 18.06.2010.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē